Автор
Теодор Муховски

Най-трудният месец: 4 зодии, на които ретроградният Меркурий ще развали плановете през април 2024 г.

Астрологът и таролог Юлия Лифанова ни разказва кой трябва да се подготви за труден период, както и да се изправи пред "чудовищата" от миналото.

На всеки три месеца ретроградният Меркурий принуждава всички нас да работим по някакъв аспект в хороскопа. През този април мисията му е натоварена с невероятна мъдрост от Вселената.

Планетата ще се движи в близост до Бъдещия възел, сякаш ви съветва да преосмислите начините, по които се опитвате да постигнете нови цели. Сякаш нещо в живота ви трябва да се промени, тъй като Меркурий в Овен обикновено символизира разговор за собственото ви Его, ценностите и това, от което се нуждаете за лична реализация.

Цялото отлагане, от което се нуждаете през април, е вътрешният ви диалог със себе си да се превърне в компас, за да изградите по-правилен път към щастието.

Овен

Преосмисляне на себе си, на имиджа си и на плановете си за бъдещето е това, което очаква Овните през април 2024 г. Ще настъпи наистина предизвикателен период, в който Вселената ще установява доколко ценностите ви удовлетворяват живота, който водите. В много отношения ретроградният Меркурий от 1 април до 25 април ще донесе желание да се затворите в себе си, въпреки че затъмнението на 8 април сякаш подсказва, че е време да поемете инициативата и да не очаквате партньорът ви или други хора да ви направят щастливи.

Дева

Ретроградният Меркурий ще премине през вашия сектор на кризата и духовната трансформация, но с акцент върху борбата с "чудовищата" и комплексите, дълбоко скрити във вас. Да речем, че сте готови да изградите нова връзка или да поемете напред в кариерата, но някои качества на характера ви засега възпрепятстват процеса. Това може да са лични нагласи, които са свързани с вярата ви в себе си, във вашата сила, сексуалност и привлекателност.

Опитайте се да си спомните в кой период от живота си и кой точно ви е накарал да се съмнявате в себе си, "плашейки" ви, че не сте достатъчно съвършени. Вероятно в момента в живота ви има задействащи хора, които отново задвижват този процес. Не забравяйте, че драконът и принцесата винаги са в едно, което означава, че по някакъв начин вътрешните ви страхове са се превърнали в част от личността ви. Не се страхувайте да се променяте, бъдете по-гъвкави.

Везни

Април ще бъде най-предизвикателният месец заради отношенията с противоположния пол, защото партньорът ви ще ви напомня за някого от миналото или ситуацията във връзката ще бъде феноменално сходна с вече преживени моменти. Всичко това се случва така, че да направите калибрация със себе си: какви сте сега и какви сте били някога? Какво се е променило във вас?

Венера, управителката на Везни, подобно на ретроградния Меркурий, ще бъде в сектора на партньорствата и взаимоотношенията. Това означава, че всичко, което ще получавате от хората под формата на мнения, комплименти или критика, се дължи на желанието на Вселената да посочи онези части от вашата личност, които ви водят до подобни ситуации отново и отново.

Риби

През април ретроградният Меркурий ще нанесе силен удар върху самочувствието ви, като всички уроци ще дойдат чрез финансовите въпроси. Изводът е, че през този месец подаръците и услугите, които партньорът ви прави, ще бъдат пряка индикация за това колко наистина струвате. Освен това, ако имате проблеми с повишаването на заплатата, това се дължи и на желанието на Вселената да ви каже, че не се оценявате достатъчно.

Съветът за април от ретроградния Меркурий за Риби е да преразгледате разходите си, както и да намерите нов източник на доходи и нов източник за повишаване на самочувствието си. Имайте около себе си група за подкрепа - мъж и любящи приятелки - тогава морето ще е до колене за вас.

Мъжете от тези 4 зодии често живеят за сметка на жените
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Антония Михайлова

Мъжете от тези 4 зодии често живеят за сметка на жените

Автор Антония Михайлова