Автор
Ева Григорова

В трудни времена: Крал Чарлз и Кейт са „източник на утеха“ един за друг

След емоционални и изпълнени с предизвикателства няколко седмици принцесата на Уелс е заобиколена от любимите си хора, докато се справя с последствията от химиотерапията след диагнозата рак. А сред приятелите и семейството, които ѝ помагат, е и нейният тъст Кралят, който ѝ оказва непоколебима подкрепа.

Въпреки че принцесата и Негово Величество винаги са били близки, кралски източници споделят, че връзката между тях е станала още по-силна, след като стана ясно, че и двамата страдат от тежката диагноза. Така в момента те се обръщат един към друг за утеха, докато всеки преминава през своето лечение.

Кралят не само посети Кейт, когато и двамата се озоваха в една и съща болница по едно и също време през януари, но те останали в постоянен контакт – и се насладили на частен обяд заедно в замъка Уиндзор ден преди тя да сподели здравната си информация пред широката общественост.

Робърт Хардман, автор на Charles III: New King, New Court, казва пред сп. HELLO!: „Много ясно е, че той е изключително загрижен за нея. Мисля, че иска да се увери, доколкото може, че ако има нещо, което може да направи, той ще го направи, защото за много добра и здрава млада жена това е различен шок от това на някой, който трябва да се справя с това в 70-те си години. Сигурен съм, че той е бил източник на утеха за нея по същия начин, по който тя вероятно е била източник на утеха за него“, добавя той. „Мисля, че това не може да не ги е сближило още повече. Той винаги е имал голямо уважение към снаха си. Смята, че тя е просто прекрасна."

„Това е напомняне, че членовете на кралското семейство са смъртни като всички нас. И ние трябва да изпитваме голямо съчувствие към факта, че те са подложени на абсолютен шок за цял живот, освен че трябва да го преживеят, докато всички ние говорим за тяхната диагноза." - допълни той.