Автор
Веселина Петрова

3 знака от Вселената, че е време спешно да промените нещо в живота си

Вселената ни обича и ни дава знаци, а ние просто трябва да се научим да ги "разчитаме". Катя Омут, професионален лайф коуч, експерт по работа с фрийлансъри и предприемачи, разказа пред WDay кои са най-важните признаци.

Липса на енергия

Ситуацията не е лоша, но ви липсва енергия. Дори най-лесната работа ви струва големи усилия. Това означава, че потенциалът ви е по-висок от реалната среда. Абстрахирайте се от старите си навици, мислене, процеси. Използвайте енергията си да реализирате идеите, не я "харчете" за други ежедневни дейности. Оставете страховете зад гърба си.

Повторяемост на ситуации

Ако в даден момент сте осъзнали, че ситуацията, в която се намирате, се е повторила повече от веднъж, значи сте заседнали във времето и пространството. Какво трябва да направите? Да прекъснете порочния кръг. Ако всички ваши програми, нагласи, мисли и решения водят до един и същи резултат, това е знак от Вселената. Първото нещо, което трябва да направите, е да анализирате точно какви действия от ваша страна са довели до това, какви мисли и мотиви са ги продиктували. Ако не успеете сами, обърнете се към треньор или психолог.

Работете над себе си

Чувствате ли раздразнение към определени хора, които някак умишлено влизат в полезрението ви? Най-вероятно това е вашата точка на растеж и отключване на потенциала ви. По този начин светът ви показва, че и вие можете да го направите, но не си позволявате. Защо се случва това? Най-вероятно сте в капана на страхове, нагласи и разрушителни мисли, които ви отдалечават от най-добрата версия на живота ви. Например, начинаещ фотограф вижда как негов колега, с когото са учили заедно, активно се рекламира, снима видеоклипове и работи с известни хора. И когато гледа това, се чувства раздразнен, защото всъщност знае, че и той може, но го е страх да започне да го прави. Време е да започнете да работите над себе си. Готови сте за промени - време е да обърнете живота си на 180 градуса.