Автор
Евелин Попадийна

Внимавайте: 7 дестинации, където могат да ви ограбят

Да ви кажа честно, не познавам човек, който не обича да пътува. Да разглежда нови места, да се наслаждава на красиви гледки, да опитва нови храни. Пътуването винаги е придружено със страхотни емоции и преживявания. Е, добре де, възможно е да не е винаги… Има нещо, което много бързо може да развали перфектното пътуване и трябва да внимаваме.

Точно така – престъпността… Има места, на които е особено висока и трябва да пазите ръчния си багаж във всеки един момент, тъй като рискувате да останете с лоши спомени. На мен ми се е случвало да ме ограбят в чужда страна и не е от най-приятните неща – посещение на районното управление, за да подадете жалба, посещение на посолство или консулство, за да си извадите временни документи за самоличност, а ако са ви откраднали и парите става още по-лошо. Та, не пожелавам на никого такова нещо и ви съветвам да държите личния си багаж близо до себе си и да си отваряте очите.

Затова ви представям дестинациите, на които вероятността да ви ограбят е най-висока:

Барселона, Испания
Според официалната статистика на местните власти в Барселона ежедневно се извършват над 300 кражби. Най-бдителни трябва да бъдете на Съборния и Кралския площад, площад Каталуния и улица Ла Рамбла.

Рим, Италия
Министерството на външните работи на Великобритания нарича джобните кражби в Рим „истинска епидемия“. Най-често личните ви вещи могат да изчезнат около Ватикана и Колизеума.

Прага, Чехия
В Прага джебчиите не ходят по групи, а поотделно. Трябва да се по-бдителни на Карловия мост и Карловата улица.

Мадрид, Испания
В Мадрид съществува група крадци, известни като „Босненският клан“. През 2013 г. местната полиция успява да залови четирима представители, при което броят на кражбите намаля с цели 40%. Все пак имайте предвид, че метрото, музеите и пазарите в града са рай за крадците.

Париж, Франция
Париж е сред най-посещаваните туристически дестинации и не е изненада че е пълно с крадци. През 2015 г. Айфеловата кула бе затворена за ден, заради стачка на служителите, които поискаха помощ от властите за справяне с проблема. През 2013 г. Лувърът беше затворен по същата причина.

Флоренция, Италия
Не се застоявайте много при скулптурата на Давид на Микеланджело, намираща се в Галерията на Академията във Флоренция, тъй като със сигурност опитните крадци дебнат чантата ви.

Буенос Айрес, Аржентина
Джебчиите в Буенос Айрес имат специален номер… Нацапват ви с горчица по рамото, все едно птица ви е изцапала, а след това любезно ви предлагат да ви почистят. Приемайки този жест, можете да сте сигурни, че вече са ви ограбили.

Където и да сте решили да пътешествате е хубаво да имате едно наум. Отвсякъде дебнат крадци и за да сте спокойни бъдете по-внимателни с личните си вещи.

Туристическият данък във всяка европейска държава – колко ще платите?
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Евелин Попадийна

Туристическият данък във всяка европейска държава – колко ще платите?

Автор Евелин Попадийна