Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Пълнолуние в Скорпион - космическа покана за надежда и обновление

На 24 април в 02:48ч Пълнолунието в Скорпион започва под влиянието на мощния съвпад между Юпитер и Уран на 22° в Телец. Уран е планетата на радикалните революции, а Юпитер е планетата на експанзията.  Заедно те обещават напълно да революционизират нашите модели и да деконструират умовете ни, за да проправят пътя за нова визия. Тази връзка дава на хората оптимизъм - дава им големи амбиции и желания. Проблемът обаче е, че не е лесно тези амбиции да се превърнат в реалност. Съвпадът между Юпитер и Уран ще се разхлаби в началото на май, но влиянието му ще се усети и през следващите месеци. Най-засегнати ще бъдат неподвижните знаци (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей), които са и най-несклонни към промяна.

Това пълнолуние се нарича още Луната на Буда. В Хималаите раждането, просветлението и смъртта на Буда се празнуват под пълнолунието в Скорпион. Също така се казва, че Пълнолунието в Скорпион изтънява булото между измеренията, позволявайки на процеса на нашето просветление да се разшири.

Можете също така да използвате изтъняващия воал, за да достигнете до вашите духовни водачи, ангели пазители или Висше Аз. Може да откриете, че интуитивната мъдрост и прозрения идват при вас по-естествено и лесно под Луната в Скорпион.

Пълнолунието затруднява нашето спокойствие. Пълнолунието в Скорпион нарушава баланса и ви поставя лице в лице със сложни предизвикателства. Опитайте се да се вслушвате в най-дълбоките си чувства и не губете време в безполезни фриволности. Тази лунна фаза увеличи силата ни от една страна и чувствителността ни от друга. Бъдете готови да изпитате тези усещания и да намерете баланс между страст и рационалност.

Отделете време за размисъл и се опитайте да намерите вътрешен мир. Пълнолунието в Скорпион е събитие, което носи със себе си интензивен и страстен заряд. Управлявана от Марс и Плутон, тази Луна е пропита с трансформираща енергия и потенциал за обновяване. Това е момент, в който емоциите се засилват и скритите истини излизат наяве, предизвиквайки дълбоки процеси на вътрешна трансформация. В традиционната астрология се казва, че Луната е в изгнание в Скорпион и не е в състояние да изрази пълнотата на своята енергия, създавайки предизвикателна динамика.

Скъпи Лъвове, през май ще продължавате да процъфтявате
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Скъпи Лъвове, през май ще продължавате да процъфтявате

Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Скорпионът е знакът на смъртта и прераждането и въпреки че процесът на умиране може да бъде труден, болезнен и предизвикателен, прераждането винаги е красиво. Точно както фениксът се надига от пепелта, това пълнолуние в Скорпион ни дава възможност да възкръснем отново. Скорпион, дълбок и интензивен воден знак, винаги е готов да се гмурне в мистериозните води на съществуването, за да открие скрити истини. Това пълнолуние може да му донесе безпрецедентна яснота и да ни накара да се откажем от остарелите си привързаности. За самите Скорпиони, а и за всички останали този период може да се окаже огромна възможност за емоционално изцеление и духовно прераждане. Може да се окаже, че ефектът от пълнолунието усилва естествената интуиция на човека и укрепва решимостта му да следва своя път на лична трансформация.

Почистете пространството си с градински чай или лечебни звуци. Подходящо време за духовни практики и усвояване на езотерични знания. Това е добър момент да медитирате върху това, което наистина искате от живота и да предприемете необходимите действия, за да го осъществите. Независимо от вашия знак, това е възможност да оставите зад гърба си всичко, което вече не ви служи, и да се придвижите към по-светло, по-обнадеждаващо бъдеще.