Автор
Ева Григорова

Принцеса Беатрис е „с разбито сърце“, след като първата ѝ любов Паоло Лиуци бе открит мъртъв

Бившият приятел на принцеса Беатрис Паоло Лиуцо е починал от предполагаема свръхдоза наркотици, съобщи Sun. Според изданието той е издъхнал в стая в хотел citizenM Miami Worldcenter в 15:34 часа. на 7 февруари. Съобщава се, че тялото му е било транспортирано обратно в родния му град, Лонг Айлънд, Ню Йорк, където се е състояло погребение на 16 февруари.

Полицай Майкъл Вега от полицейското управление на Маями каза пред Sun в сряда, че смъртта му „е била разследвана като свръхдоза“ и че разследването „е отворено и продължава“. Освен това, предполагаем дългогодишен приятел на Лиуцо твърди пред Sun, че той „не се е справял добре“ преди смъртта си и че „обичал да купонясва и да залага“. „Беше много бърз начин на живот и всички се страхувахме, че в крайна сметка ще го настигне“, добави приятелят. „Той винаги вземаше пари на заем, за да изплати стари заеми. Това се превърна в порочен кръг.

Изданието твърди още, че принцеса Беатрис е „с разбито сърце“ заради смъртта на бившия си. Двамата започнаха да се срещат през 2005 г., когато Беатрис, сега на 35 години, беше на 17, а той на 24. Майка ѝ Сара Фъргюсън, която споделя Беатрис с принц Андрю, подкрепяше връзката им, когато се събраха за първи път. „Всички имаме свои собствени пътешествия и трябва да научим пътя си, но Беатрис е разумно момиче, скоро ще навърши 18 години, с много приятели, включително Паоло“, каза тя чрез публично изявление по това време.

Преди да започнат да се срещат, Лиуцо беше обвинен в непредумишленото убийство на Джонатан Р. Дюшателие, негов състудент в колежа на Светия кръст, след като влезли в пиянски юмручен бой. По-късно обвинението му беше намалено до нападение и побой и той отслужи 100 часа общественополезен труд. Въпреки това, когато романът му с Беатрис стана публично достояние, той беше изпратен обратно в САЩ за нарушаване на тригодишната си пробация, която впоследствие беше удължена с шест месеца. Връзката им приключи публично през 2006 г.

По-късно Лиуцо твърдеше, че никога не е бил „влюбен“ в принцесата. „Не бях сигурен, че искам да навляза толкова дълбоко с Беа“, обясни той, според Sun. През 2009 г. Лиуцо, за когото се смята, че е наследил богатството си от баща си, отново беше в заглавията за катастрофата със скъпото си Audi под наем в Голд Коуст в Австралия. След това той беше обвинен в измама и притежание на кокаин, след като се опита да не плати сметките си за храна и настаняване в казино.