Автор
Теодор Муховски

Не ви е виновен Великден: 8 съвета за предотвратяване на празничното преяждане

Идват светли и хубави празници и много хора ще седнат на трапезата. Но е важно да не се преяжда или препива, тъй като е вредно за здравето ни. Предлагаме ви 8 съвета за спиране на празничното преяждане.

Разумно хранене: Обърнете внимание на сигналите за глад на тялото си. Яжте бавно, вкусвайте всяка хапка и спрете, когато се почувствате задоволени, а не преситени.

Контрол на порциите: Използвайте по-малки чинии, за да контролирате размера на порциите. Това може да помогне за предотвратяване на преяждането, тъй като визуално заблуждава мозъка ви, че ядете повече, отколкото в действителност.

Останете хидратирани: Понякога жаждата може да бъде объркана с глад. Пийте много вода през деня, за да сте хидратирани и да намалите вероятността от преяждане.

Планирайте занапред: Преди да се отправите към празнично събиране, планирайте храненията си за деня. Наличието на стратегия може да ви помогне да направите по-здравословен избор и да избегнете преяждане.

Избирайте разумно: Подбирайте празничните лакомства, които си позволявате. Изберете любимите си неща и им се насладете, вместо да опитвате безразсъдно всичко налично.

Напълнете се със зеленчуци: Започнете храненето си с обилна порция зеленчуци. Те са нискокалорични, но с високо съдържание на фибри, което ви помага да се чувствате сити за по-дълго време.

Внимавайте с алкохола: Алкохолните напитки са калорични и могат да намалят задръжките, което води до преяждане. Наслаждавайте се на алкохола в умерени количества и го балансирайте с много вода.

Бъдете активни: Включете физическа активност в празничния си режим. Независимо дали става въпрос за бърза разходка след хранене, или сутрешна тренировка, поддържането на активност може да помогне за компенсиране на допълнителните калории.

Подуто коремче? Ето как да се отървете от него
ЗДРАВЕ
Автор Теодор Муховски

Подуто коремче? Ето как да се отървете от него

Автор Теодор Муховски