Автор
Ева Григорова

Астролозите са категорични, че до края на май няма да бъдем същите

Чувствате ли енергията си плътна, прекалено концентрирана и тежка? Космическото влияние, което усещахме през по-голямата част от тази година, продължава още един месец. Енергията на месец май продължава да се усеща по същия начин, но до края на месеца нещата ще се променят изцяло.

От средата на февруари всяка планета в Слънчевата система е във Водолей, Риби, Овен или Телец. Ако погледнете астрологическата карта на актуалния момент, е невъзможно да пренебрегнете потока от планети, събрани в една област.

Това означава акцентът в този период е поставен само върху няколко конкретни области от нашия живот, независимо дали искаме да се съсредоточим върху тях или не. Другите части от живота ни остават ужасно пренебрегвани или изолирани. Темите с акцент са взаимоотношения, работа, семейство, пари.

Миналия месец много от планетите се събраха в Овен, в него се случи и слънчево затъмнение, както и ретрограден Меркурий. Така първо затъмнението ни извади от зоната ни на комфорт, след това ретроградният Меркурий натисна спирачката и ни дръпна обратно. Ако все още се възстановявате от камшичния удар, не сте сами.

През май ще видим планетите разделени предимно между огнения Овен и стабилния Телец. Присъствието на земния Телец ще бъде заземяващо, но все още интензивно. И твърдоглавият Овен, и атакуващият Бик се стремят към това, което искат, когато го искат, но енергията на Телеца е по-зряла и проницателна от тази на Овена. Надяваме се, че това ще смекчи част от ирационалната енергия, в която всички бяхме въвлечени през последния месец.

Ако сте били стресирани и обсебени (което Овенът може да направи), сезонът на Телеца ще ви помогне да се съсредоточите върху едно нещо и да го изпробвате. Излезте от главата си и тръгнете по метафоричния път. Съсредоточете се върху една от вашите идеи и я тествайте. Понякога единственият начин да разберете дали една идея ще работи е като просто опитате и направите първите крачки.

През първите три седмици на май романтичната Венера, щастливият Юпитер и разрушителят Уран ще бъдат в Телец. Новолунието в Телец на 7 май може да бъде моментът, който ще подреди нещата. Но до 13 май Слънцето и Уран правят годишната си среща, която може да ни накара да искаме да сменим посоката генерално в живота си. Бъдете спокойни по време на този еднодневен транзит и не правете нищо, което не можете да отмените!

На 18 май Слънцето и Юпитер се обединяват за своята небесна годишна среща, известна още като Деня на чудесата заради своята благоприятна енергия Харизмата и увереността, които можем да получим от съвпада Слънце-Юпитер, могат да ни накарат да се почувстваме заредени с нова мотивираща енергия. Ако имате големи планове, които отлагате, сега е моментът да ги осъществите.

Имайте предвид обаче, че Слънцето и Юпитер могат да ни направят прекалени оптимисти и взимайте само обмислени решения.

Трансформационният Плутон, който е във Водолей от 21 януари, започна годишната си ретроградност на 2 май. Този петмесечен цикъл ще продължи до 11 октомври. Това е изключително важно, тъй като Плутон прави първото си посещение във Водолей в нашия живот, цикъл, който започна за кратко през март 2023 г. и ще продължи до 2044 г.! Ако все още наваксвате в света на Водолея, който е белязан от изкуствения интелект, технологиите и новите начини за формиране на общности, ще имате шанс да направите това, докато Плутон преминава през Водолей до 1 септември. След това ще направи последно си посещение в Козирог през целия ни живот, напускайки го на 19 ноември - веднага след изборите в САЩ.

На 20 май небесната сцена започва своята драматична промяна: Слънцето преминава в Близнаци, последвано от пълнолуние в Стрелец на 23 май. Това са и последните дни от едногодишното посещение на Юпитер в земния Телец, 12-месечен цикъл, който започна на 16 май 2023 г. От миналата пролет всички ние сме под ръководството на чувствения, разумен Бик.

Сега Юпитер прогресира в ефирните Близнаци на 25 май, оставайки там до 9 юни 2025 г. Юпитер е в слаба позиция в Близнаци, което означава, че това не е най-лесното разположение за него. Юпитер е експанзивен и насочен навън, докато Близнаците са по-фокусирани върху микро детайлите. Последният път, когато Юпитер посети Близнаци, беше от юни 2012 г. до юни 2013 г. Ако можете да си спомните това време, може да видите кои теми от този период е възможно да се повторят отново в живота ви.Ако смятате, че в социалните медии в момента е прекалено наситено с всякаква информация, пригответе се аз нови изненади. Откровеният Юпитер в Близнаци, който управлява общностите и комуникацията, ще направи от втората половина на годината голям момент за разпространение на вашето послание и създаване на съюзи от сродни души.