Автор
Теодор Муховски

Съпругът ми съобщи, че виртуалната му афера не се смята за изневяра

Моят мъж ми е изневерявал и преди, но докато нямах конкретни доказателства, не искаше да си признае нищо. През последните няколко месеца отново ме отбягваше, гледаше на мен така, сякаш дори не ме харесва, камо ли да ме обича.

Аз съм на 41 години, а съпругът ми - на 44. Женени сме от 10 години и имаме шестгодишна дъщеря.

От известно време изпитвах онова ужасно познато усещане, че вниманието му е насочено на друго място, но едва след като на прага ни се появи непознат мъж и отправи обвинения, той призна, че има някакви чувства към жена му, без да е влюбен в нея.

Съпругът ми разкри на мен и на този мъж, че единственото, което са правили, е да си изпратят няколко „палави съобщения“.

След като мъжът ѝ си отиде, съпругът ми призна, че всъщност са правили виртуален секс, като ме убеждаваше, че никога не са стигали до физически контакт.

Но от текстовите съобщения подразбрах, че са прекарвали известно време заедно и той я е возил в камиона си.

Имам чувството, че тази друга жена за него всъщност е просто разсейване - малко бягство от вниманието. Преди десет месеца го съкратиха, а брат му почина наскоро. Той се бореше да намери отново смисъла на живота.

Въпреки това усещах, че той пропада надолу. Това започва да ми влияе и се чувствах безпомощна и изгубена. Трудно ми беше да се храня и да спя. Затова потърсих мнение на психолог, ето какво ме посъветва:

„Дори това да е била просто „виртуална“ афера, тя може да бъде също толкова болезнена, колкото и физическата. Разбирам, че искаш истината - но ако половинката ти не е готова да говори, може би никога няма да разбереш защо това се е случило.

Съпругът ти е претърпял много загуби и подобно на много мъже това може да доведе до обръщането му към някой друг, защото му е по-лесно да се отдалечат от близките си.

Ако и двамата успеете да научите защо се е случило предателството му, има шанс да спасите брака си и дори да го укрепите.

Вероятно и за двама ви би било полезно да поговорите с някой съпричастен извън вашата ситуация – приятел, близък или психолог.“

Кой е най-опасният вид предателство: 22 любопитни факта за изневярата
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Кой е най-опасният вид предателство: 22 любопитни факта за изневярата

Автор Ива Петрова