Автор
Ива Петрова

Кой е най-опасният вид предателство: 22 любопитни факта за изневярата

В света на междуличностните и интимни взаимоотношения изневярата е една от най-болезнените и разрушителни форми на предателството. Но дали всички видове изневяра са равностойни по тежест? В търсене на отговора на този въпрос, открихме някои изненадващи факти по тази сложна тема:

1. Според изследователи мъжете по време на афера са склонни на повече експерименти, включително да правят секс на нестандартни места.

2. Проучване от 2011 г. установява, че при половината от пациентите, приети в болницата за счупени пениси, инцидентите са възникнали по време на изневяра.

3. Изследване от 2012 г. сочи, че внезапната смърт по време на секс е по-често срещана, когато мъж прави извънбрачен секс в непозната обстановка, отколкото когато е със съпругата си у дома.

4. Извънбрачният секс може да е стресов фактор, тъй като обикновено любовницата е по-млада, както и защото често е след прекомерна употреба на алкохол.

5. Изневярата обикновено се случва във фаза, когато партньорите вече са свикнали един с друг, имат деца, изградили са рутина.

6. Алармиращ знак, че мъжът изневерява на половинката си е внезапната промяна в сексуалния му нагон. Желанието му за повече секс с постоянната му партньорка е признак, че той е започнал да ѝ изневерява.

7. Докато мъжете изневеряват повече от сексуална мотивация, склонността на жените към изневяра се основава предимно на емоционална нужда.

8. Основна причина за разводите не е изневярата, а парите.

9. Неверните мъже рядко признават на половинките си, че са им изневерили. Само 7% от мъжете признават това на жените си, без да бъдат питани.

10. Въпреки че изневярата засяга всички демографски групи, тя се случва по-често при такива, при които единият партньор до голяма степен зависи от доходите на другия.

11. Ако партньорът внезапно промени отношението и поведението си към половинката, това може да е знак, че му изневерява. Същият може да стане или прекалено критичен към половинката, или твърде мил.

12. Най-опасният вид изневяра може да бъде онлайн изневярата, при която няма физически контакт. Да отделяш време и да инвестираш емоционално в друг човек, означава, че нещо ти липсва в отношенията с настоящия партньор и че дори си се отказал от него, категорични са експертите.

13. Според проучване над половината от изневеряващите са кривнали от пътя през топлите сезони, когато времето е хубаво и страстите бушуват.

14. Въпреки че терапията и консултациите с психотерапевт донякъде могат да изгладят отношенията между партньорите, няма точна формула за спасяване на брака.

15. Изневярата не означава, че чувствата между двама души са се стопили и че всичко между тях е свършило. Над 50% от браковете преживяват изневяра, но партньорите остават да живеят заедно.

16. Според проучване 56% от мъжете, които изневеряват, заявяват, че са в много щастливи бракове. Жените, които дават същия отговор, са само 34%.

17. Проучване на университета в Бингхатън прави връзка между изневярата и генетичната вариация. Същата вариация е свързана с консумацията на алкохол, пристрастеността към хазарта, екстровертността и активния социален живот.

Не е само секс: 7 вида изневери, за които да имате едно наум
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

Не е само секс: 7 вида изневери, за които да имате едно наум

Автор Теодор Муховски

18. Оказва се, че повече от половината изневеряващи жени очакват мъжа, с когото изневеряват, да плати за нощите им заедно. Повече от 70% от изневеряващите жени очакват и подаръци от своите любовници. В същото време по-малко от 20% от мъжете смятат, че трябва да купят на любовницата си подарък.

19. Дори и да осъзнае, че аферата му причинява болка на семейството му, мъжът е склонен да продължи да изневерява.

20. Проучване на университета във Вашингтон сочи, че сред партньорите, които изневеряват, 46% от жените и 62% от мъжете го правят с някого, когото са срещнали на работното място.

21. Проучване сочи, че най-склонни към изневяра са блондинките, следвани първо от червенокосите, а след това - от брюнетките.

22. Приблизително 69% от мъжете, които са изневерявали, признават, че никога не са допускали, че някой ден ще го направят с друга жена, докато са обвързани.