Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Небесният пратеник Меркурий влиза в Телец

Най-бързата планета в Слънчевата система, Меркурий, отговорен за мисленето и комуникацията в астрологията, ще бъде в спокойния знак на Телеца от 13 май до 2 юни.

Силата на Меркурий ще отслабне малко, но това няма значение. Важното е, че той ще спре да взаимодейства с елемента Огън, влизайки в знака на Телеца и елемента Земя. Очаква ни много добро време за спокойна и премерена работа, на по-добре е да не започвате грандиозни вътрешни промени.

Благоприятна промяна и успех очаква тези, които ще работят усилено и упорито. Докато Меркурий е под знака на Телеца, ще бъде много по-лесно от обикновено да се преодолеят трудностите. Тази позиция на небесният пратеник ще донесе повече размисъл и задълбоченост в мисленето, отколкото по времето, когато е бил в импулсивния знак на Овен.

Меркурий определя нашия стил на комуникация и влияе върху начина, по който информацията се възприема и усвоява: както в речта, така и в писмена форма. Знакът на Телец, от своя страна, е най-консервативният знак на зодиака, той обича стабилността и сигурността. Телецът е и един от най-мудните знаци на зодиака, който прави всичко бавно, но замислено и задълбочено, обича парите, комфорта и добрата храна.

Така че през следващите две седмици и половина нашите мисли и възприемане на информацията ще се характеризират със следната специфика:

Ще се интересуваме само от определена информация, която може да ни бъде полезна. Преди да вземем решение, ще разглеждаме всички плюсове и минуси по-внимателно. Ще бъдем по-консервативни в мисленето си и ще се придържаме повече към вече тестваните схеми. По това време ще е трудно да се въведат нови методи на работа и нови средства за комуникация - всичко това ще се възприема с голям скептицизъм.Мислите ще се фокусират повече върху хармонични неща – всичко красиво, хубаво и приятно, като изкуство, музика, мода и наслаждаване на вкусна, красиво приготвена храна. През това време ще бъдем по-малко склонни да обсъждаме чувствата и емоциите си и повече да говорим за материални ценности, пари.Меркурий в Телец ще има по-малко хармонична енергия. Ето защо толкова много хора ще станат по-затворени. Неформалното и романтично общуване, флиртът и запознанствата ще бъдат затруднени. Това не означава, че трябва да прекарвате повече време в уединение. Просто не е нужно да се надявате, че другите ще бъдат готови да общуват всеки ден. За хората ще стане малко по-трудно да се отворят един към друг, така че в трудни ситуации ще бъде по-трудно да се намерят най-добрите решения.

Предстоящи по-важни аспекти през периода на Телец:На 17 май неблагоприятен аспект с Плутон – В дните около тази дата не трябва да се вземат кардинални решения, защото най-вероятно няма да са взети правилно. Не е реално възприятието на действителността. Голяма е вероятността за измами. Внимавайте при подписване на документи, при опериране с финансови средства. Да се избягват събиранията, където лесно се стига до приемане на по-големи количества алкохол и последиците от това. Здравето при много хора ще бъде уязвимо. Да се пият повече течности, да се ограничи приемането на калории, ако следите за теглото си. Повишена е вероятността от хранителни натравяния и възможни алергични реакции.На 28 май Меркурий в добър аспект със Сатурн – в тези дни ще бъде много по-лесно да се правят неща, които изискват концентрация и усилия. Добър момент за вземане на решения и даване на обещания. Благоприятен момент за работа с документи и тяхното подписване. По-сериозно се отнасяйте към въпросите за здравето, рационалното хранене, хигиената, почивката, което ще е от полза за вашия организъм.На 31 май Меркурий е в съвпад с Уран – Време за интелектуален подем, възникване на оригинални идеи. Мисленето може да бъде творческо и оригинално. Няма да е лесно да запазите търпение в това време. Може да се очакват неочаквани новини. Може да възникнат внезапно поводи за кратки пътувания, които ще се окажат изгодни или интересни. Бъдете внимателни на пътя.