Автор
Антония Михайлова

Бъкингам потъна в срам: Благотворителната фондация на Меган и Хари се оказа с неплатени данъци

Благотворителната фондация на принц Хари и Меган Маркъл - Archewell, бе обявена за нередовна, вследствие на което ѝ е наредено да спре набирането на пари.

В информация на британското издание The Telegraph се посочва, че организацията на семейство Съсекс не е предоставила записи и не е платила определени сметки. В резултат на това фондацията на херцозите е получила известие за просрочие и забрана да набира или харчи пари, докато не си плати таксите.

Посочва се още, че фондацията не е подала своята данъчна декларация за 2022 г., както и свързаните с нея разходи, в необходимия за това срок.

Казва се още, че документите били подадени и чекът е бил изпратен, но той така и не бил пристигнал до местопредназначението му. Екипът на Съсекс не е знаел за проблема до момента, в който не получил известието до фондация Archewell на 3 май. „Описаната по-горе организация е посочена като просрочена в Регистъра на благотворителните организации и организациите за набиране на средства поради това, че не е представила необходимите годишни отчети и/или такси за подновяване. Организация, която е посочена като „престъпник“, не е в добро състояние и ѝ е забранено да извършва действия, за които се изисква регистрация, включително набиране или изплащане на благотворителни средства“, гласи уведомлението от Министерството на правосъдието на Калифорния.„Организацията също може да бъде обект на санкции и нейната регистрация може да бъде спряна или отменена от Регистъра“, се посочва още в съобщението.

Новината идва на фона на сключването на договор за партньорство на фондацията Archewell с Giants of Africa с нестопанска цел, което има за задача да даде възможност на младите хора в Африка да спортуват.Припомняме, че миналата година благотворителната организация съобщи, че е постигнала огромен успех. През декември обаче се оказа, че Archewell е претърпяла огромен  спад от 8,7 милиона лири дарения в сравнение с предходната година.Даренията през 2022 г. пък са били намалели до малко над 1,6 милиона лири, в сравнение с 10,3 милиона лири, които са дарени през 2021 г.

Меган нарече Нигерия "моята страна" и разкри повече за ролята си на майка
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Меган нарече Нигерия "моята страна" и разкри повече за ролята си на майка

Автор Ева Григорова

Посочва се още, че двама големи дарители са допринесли за фондацията с по 795 210 британски лири (1 милион долара). Те обаче са анонимни. Предходната година анонимен дарител също бе дал 7,8 милиона британски лири, но през 2022 г. тази удивителна щедрост не бе повторена.Поради недостига на дарения, фондацията на Хари и Меган регистрирала загуба от 536 357 британски лири (674 485 долара). Благотворителната организация получила приходи на стойност 2 милиона долара, а разходите били 2,67 милиона долара, пише Sun.