Автор
Ева Григорова

Ето защо Меган Маркъл е луда по пилатеса!

Последователите на Меган Маркъл знаят, че тя обича да поддържа формата и здравето си с помощта на определен вид тренировка. 42-годишната херцогиня на Съсекс е изключително елегантна и с отлична стойка благодарение на обучението си по етикет по време на престоя си като старша кралска особа в Обединеното кралство, но осанката и се дължи най-вече на нейната мания по пилатеса.

Личният треньор и основател на онлайн фитнес общността за жени, Ladies Who Crunch, Нанси Бест споделя повече за предимствата на популярния тренировъчен метод.

Какво е пилатес?

Мнозина бъркат пилатеса с йога, но има разлики между двата типа тренировки. Докато йогата се фокусира върху духовното благополучие и техниките за релаксация, Пилатесът е свързан с укрепване на мускулите с повтарящи се движения, които се фокусират върху баланса, позата и гъвкавостта.

Практикуването на пилатес датира от Първата световна война, когато Джоузеф Пилатес създава системата от упражнения, за да помогне на войниците да балансират тялото, ума и духа си. Сесиите по пилатес могат да бъдат модифицирани, за да отговарят на всички нива, независимо дали сте искате да започнете да тренирате тази седмица или сте тренирали от месеци.

Какво е накарало Меган да се занимава с пилатес?

Любовта на съпругата на принц Хари към пилатеса се предава от майка й Дория Рагланд, която някога е била инструктор по пилатес. През 2016 г. бившата актриса от Костюмари каза пред Best Health Magazine: „Йога е моето нещо. Майка ми е инструктор по йога и започнах да правя йога „мама и аз“ с нея, когато бях на седем." В медиите дори се появи информация, че Меган е построила йога студио във Frogmore Cottage, преди да се премести обратно в САЩ, където без съмнение продължава да практикува.

Какви са предимствата на пилатеса?

„Пилатес е брилянтна форма на възстановяващо упражнение с ниско въздействие, което изгражда сила и стабилност на цялото тяло. Със специален фокус върху подобряването на връзката с вашите дълбоки мускули, което включва диафрагмата, тазовото дъно и напречния коремен мускул, това е страхотно форма на упражнения преди и след раждане", обяснява Нанси Бест. „Редовният пилатес също може да пстойката ви, тъй като толкова много от движенията насърчават подобряването на позицията на гръбначния стълб и функционалната мобилност.“

Какво трябва да знаят начинаещите, когато започват да пилатес?

„Препоръчвам на начинаещите да се съсредоточат върху пилатес на постелка първоначално, тъй като това е най-доброто място за овладяване на ключовите модели на движение, преди да преминат към по-напреднали вариации на машина Reformer“, казва Нанси. „Както при всяка форма на упражнения, последователността е от ключово значение, за да видите устойчиви резултати. Препоръчително е да включите кратки, редовни часове по пилатес в своята рутина.“

Нанси също така допълни, че „изследванията показват, че комплексното въздействие на кратките сесии за движение е също толкова ефективно, колкото и по-нередовните, по-дълги сесии. Когато започнете с тренировка от 15 минути, можете да надграждате оттам. Тези първоначални 15 минути могат да стигнат до 20 минути, след това до 30 минути и така нататък."