Автор
Ева Григорова

Истински джентълмен: Ето как принц Уилям защити личния живот на принцеса Кейт (видео)

Принцът на Уелс направи изненадваща поява, чрез предварително записано видео, по време на телевизионната церемония на наградите BAFTA. Той отдаде почит на баронеса Флоела Бенджамин, която получи специално BAFTA отличие.

Изборът на принц Уилям на място за заснемане на клипа не остана незабелязан. Престолонаследникът избра да се снима от позлатените стаи в резиденцията на крал Чарлз, замъка Уиндзор, вместо от личния си семеен дом, вила Аделаида. Решението е взето без съмнение отчасти, за да се защити неприкосновеността на личния живот на съпругата му принцеса Кейт, докато тя продължава да се възстановява от рак.

Във видеото по-горе се вижда как Уилям се обръща към баронеса Бенджамин директно от една от 1000-те големи стаи на Уиндзор. Два нефокусирани портрета в златни и черни рамки могат да се видят на заден план, окачени върху шарени сини тапети, а зад рамото на Уилям има позлатена двойна врата.

Замъкът Уиндзор, разбира се, е невероятно близо до основната резиденция на принца и принцесата на Уелс, бонбонено розовата вила Аделаида, което го прави удобно резервно място за заснемане. Къщата с четири спални е само на 10 минути пеша от замъка Windsor.

За разлика от нея, замъкът Уиндзор е наистина огромен. 900-годишният имот, който крал Чарлз наследи след смъртта на кралица Елизабет II, може да се похвали с впечатляващите 484 000 квадратни фута площ. Той е разположен на площ от 13 акра и съчетава в себе си укрепление, дворец и малък град. Замъкът Уиндзор е най-големият обитаем замък в света, както и най-дълго обитаваният дворец в Европа и остава действаща кралска резиденция.

Дворецът беше домакин на кралски сватби през последните години, включително сватбата на принц Хари и Меган Маркъл и големия ден на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк.