Автор
Антония Михайлова

Нигерийският гардероб на Меган Маркъл: Скритите символи в нейните тоалети

Меган Маркъл заблестя в характерния си стил по време на тридневното си официално посещение в Нигерия с принц Хари от 10 до 12 май. Визитата им в африканската държава, което има за цел да повиши осведомеността за психичното здраве, както и игрите Invictus, наподобява много на работните обиколки, които двамата предприемаха от името на кралица Елизабет, преди да се откажат от кралските си отговорности и да заживеят в САЩ. По време на гостуването си, херцогът се срещна с ранени военнослужещи, а херцогинята бе домакин на панел за жените в лидерството заедно с генералния директор на Световната търговска организация. И двамата присъстваха на прием, организиран от началника на щаба на отбраната в чест на семействата на военните.

За всеки ден от визитата си в африканската страна Меган бе подбрала нежни и красиви тоалети, някои от които смело разкриваха детайли от тялото ѝ. Експерти веднага се заеха да анализират знаците и посланията, скрити зад тях.

В първия ден от визитата си с принц Хари – на 10 май, Меган Маркъл привлече вниманието с рокля в цвят прасковен сарафан на Хайди Мерил, която притежава от шест години. Тоалетът е известен като „Роклята на Уиндзор“ – името на кралската къща, която Хари и Меган напуснаха през 2020 г. С роклята тя сякаш иска да покаже, че, макар и далеч от британската монархия, ще продължи да допринася с изявите си за различни каузи и организации, коментираха експерти.

Но имаше и нещо необичайно за Меган, или по-скоро типично за нейния свободолюбив нрав – привидно скромната ѝ рокля беше с дълбока цепка на гърба и това далеч не бе незабелязано от модните анализатори. Очевидно стилистът Джейми Мизрахи е успял да убеди херцогинята да експериментира с модата, но много фенове на двойката оцениха роклята ѝ като провал. Цялата работа е, че подгъвът е твърде дълъг - на много снимки може да се види как се зацапва от тревата, отбелязват наблюдатели.

Специално внимание специалисти обърнаха и на обеците на херцогинята – винтидж Lanvin с аметисти. Напоследък все по-често забелязваме звездите да се разхождат в ретро шедьоври на велики дизайнери, а ето че сега тенденцията достигна и до Меган.

Заявката на херцогинята да покаже, че все пак продължава да бъде част от една дългогодишна кралска традиция, психолози по облеклото уловиха и в избора на другите нейни тоалети, с които Маркъл се появи на събитията в Нигерия. Видяхме я отново в яркожълтата рокля на Carolina Herrera, с която обяви бременността си с Лилибет през 2021 г. Бе облечена и в бял костюм с панталон Altuzarra, който носеше за първи път по време на официално посещение в Австралия през 2018 г.

По време на гореспоменатия военен прием Меган Маркъл впечатли с елегантна бяла рокля с втален силует на Свети Агни, обувки на любимата си марка Aquazzura, ретро обеци Dior. и огърлица с диамантен кръст, която някога е принадлежала на принцеса Даяна – ясен знак, че държи изключително на статуса си, свързващ я с кралското семейство, и основно с майката на съпруга ѝ – лейди Ди.

Визията на Меган бе завършена с характерния кок на херцогинята. Събитието беше посветено на семействата на загиналите ветерани от войните, както и на близките отношения между Великобритания и Нигерия.

Меган показа и най-новата си визия за форума "Жените в лидерството", където херцогинята бе основен гост-лектор. Там тя повдигна темата за равенството между половете и правата на жените и мъжете за равно заплащане и израстване в кариерата.

Червеното не е обичайният цвят на Меган, но този път тя реши да отдаде почит на нигерийския народ и избра местна марка рокля. Но може би същият Джейми Мизрачи е имал пръст в гардероба ѝ – и сега най-вероятно ще виждаме все повече изяви в ярки цветове.

Третият ден от „кралското“ турне започна с посещение на баскетболен мач в благотворителната организация Giant of Africa в Лагос. Меган носеше характерния си елемент от гардероба, заради който беше похвалена от феновете още по трибуните на Уимбълдън през 2019 г. - бяла риза от любимата ѝ Каролина Ерера.

Визията беше завършена със сандали от 2013 г., които херцогинята носеше още когато беше актриса, както и колие с имената на децата ѝ. Тази неделя в Америка все пак беше Денят на майката, затова най-вероятно Меган неслучайно бе решила да заложи на сантименталното бижу.

В този ден Меган и Хари се срещнаха и с началника на щаба на отбраната на Нигерия - генерал Кристофър Гуабин Муса, който покани двойката да посети Нигерия. Този път Меган надмина себе си в ангажимента си към съзнателното потребление - цялата ѝ визия се състоеше от великолепия, които са стояли в гардероба на херцогинята от много години, каквато е разкошната жълта рокля на Каролина Херера.

Първоначално това предизвика много шум - феновете на двойката бяха възхитени откъде Меган е намерила толкова зашеметяващ автентичен тоалет. Докато не разбрахме, че Съсекс носи същата рокля във филма на Netflix по време на втората си бременност, както и на рождения ден на принц Арчи.

View post on Instagram
 
Меган Маркъл предизвика истински скандал с тази рокля
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Меган Маркъл предизвика истински скандал с тази рокля

Автор Ева Григорова

И за какъв тур дщеше да е за кралската двойка, ако в него не бе включено и великоелепното поло? Любимият спорт на принц Хари, за който той дори реши да направи филм за Netflix. В този ден играчите бяха разделени на два отбора – първият играеше за херцогинята, а вторият – за принц Хари.

За събитието Меган бе избрала може би най-разголената рокля в гардероба си за визитата. Преливаща материя, нежни цветове, дълбоко деколте и напълно открит гръб. Визията ѝ беше допълнена от същите златни бижута, които Меган вече бе показала по време на обиколката си в Нигерия.

Дали желанието ѝ да напомни за дните си като работеща, пълноценна кралска особа чрез облеклото си, е умишлено, или не, можем да гадаем, но асоциациите, които дрехите ѝ предизвикаха сред наблюдатели и експерти, най-вероятно не са случайни.