Автор
Ева Григорова

Принц Арчи иска да посети кралското семейство с баща си, но Меган го спира

Малкият принц Арчи "очевидно отчаяно иска да посети Обединеното кралство" с баща си принц Хари - и "обожава идеята, че дядо му живее в замък", твърди експерт.

Смята се обаче, че неговите родители се притесняват да насърчават най-големия си син, тъй като се страхуват, че родното му място ще се превърне в „желана фантазия“ за четиригодишното дете, докато херцогът и херцогинята на Съсекс продължават да изграждат собствения си път далеч от британското кралско семейство.

Съобщава се, че Меган е загрижена, че Арчи ще израсне с копнеж по родното си място във Великобритания и ще негодува срещу родителите си, че са го отделили от семейството му - включително от младите му братовчеди. Хари и Меган взеха историческото решение да напуснат кралското семейство през 2020 г. и да се преместят в Съединените щати със сина си през 2020 г. Това е мястото, където се роди дъщеря им, принцеса Лилибет, на следващата година.

Семейство Съсекс отглежда двете си деца в луксозния квартал Монтесито, в обширното си имение за £11 милиона. Говори се обаче, че Меган се притеснява от нарастващия интерес на Арчи към кралските му корени.

Кралският експерт и автор Том Куин каза пред The Mirror: „Арчи харесва идеята, че дядо му живее в замък и Меган се притеснява от това."

Той добави: „Но Чарлз отчаяно иска да покаже, че го е грижа и иска да бъде присъстващ дядо, отчасти защото се е смекчил през годините и иска да компенсира това, което вижда като пренебрегване на собствените си синове. Крал Чарлз не е виждал внука си Арчи от 2022 г. и той наистина му липсва. Много от книгите на Арчи са за крале, принцеси и замъци и той знае достатъчно, за да осъзнава, че дядо му живее в замък. Очевидно той отчаяно иска да дойде в Обединеното кралство с баща си, но Меган и Хари не искат да насърчават това."

По време на посещението на семейство Съсекс в Нигерия Меган, която има нигерийски корени, беше почетена като Ада Мази, титла, превеждаща се като „дъщеря на аристократ“, дадена от Древното кралство Арочукву. Тримата крале, Негово Високопреосвещенство Енгр Еберечукву Оджи, Езе Аро от Древното кралство Арочукву, Игуе Алфред Ачебе, Оби от Онитша и Великият Олу от Кралство Уори, всички участваха в специалната церемония.