Автор
Теодор Муховски

Обърнете им внимание: Потенциалните здравословни проблеми на всяка зодия

Астрологията свързва небесните явления с човешките дела. Тя често ни дава представа за личностните характеристики, динамиката на взаимоотношенията и дори за потенциални здравословни проблеми, основани на зодиакалния знак. Въпреки че не може да замести медицинския съвет, тя може да предложи забавен и интроспективен начин да се обмисли как да се полагат по-добри грижи за здравето. Ето един поглед към потенциалните здравословни проблеми за всеки зодиакален знак.

Овен

Овенът се управлява от Марс, който управлява главата и лицето. Хората, родени под този знак, може да са склонни към главоболие, мигрена и проблеми със синусите. Овните, които са известни с високата си енергия и конкурентната си природа, трябва да се съобразяват със стреса и да си осигуряват достатъчно почивка, за да избегнат прегаряне. Редовните техники за релаксация, като медитация или йога, могат да бъдат полезни.

Телец

Телецът управлява гърлото, шията и гласните струни. Родените под този знак могат да имат проблеми като възпалено гърло, проблеми с щитовидната жлеза и настинки. Този земен знак се свързва и със снизходителността, затова за него е от съществено значение да следи диетата си и да спортува редовно, за да избегне проблеми, свързани с теглото. Поддържането на хидратация и практикуването на добра вокална хигиена могат да помогнат за предотвратяване на проблеми с гърлото.

Близнаци

Под въздействието на Меркурий, Близнаците управляват дихателната система, раменете, ръцете и дланите. Близнаците може да са склонни към бронхит, астма и травми от повтарящи се натоварвания. Поради неспокойния им характер осигуряването на правилни техники за дишане и почивки по време на повтарящи се задачи е от решаващо значение. Заниманията с дейности, които увеличават капацитета на белите дробове, като плуване или бягане, могат да бъдат много полезни.

Рак

Ракът, управляван от Луната, се грижи за здравето на гръдния кош, стомаха и храносмилателната система. Раците могат да страдат от храносмилателни проблеми, киселинен рефлукс и стомашни проблеми, свързани със стреса. Поддържането на балансирана диета и управлението на стреса чрез осъзнатост или медитация може да помогне за облекчаване на тези проблеми. Също така е полезно за хората, родени под знака на зодия Рак да създадат спокойна домашна среда, тъй като тяхното благополучие е тясно свързано с емоционалното им състояние.

Лъв

Лъвът управлява сърцето, гръбначния стълб и горната част на гърба. Лъвовете са известни със стабилното си здраве, но все пак трябва да внимават за проблеми, свързани със сърцето, хипертония и проблеми с гърба. Редовните сърдечно-съдови упражнения, като джогинг или аеробика, и поддържането на здравословна диета са от решаващо значение. Освен това практикуването на добра стойка и упражнения за укрепване на гръбначния стълб могат да предотвратят проблеми с гърба.

Дева

Девата, управлявана от Меркурий, управлява храносмилателната система и червата. Девите могат да изпитват храносмилателни разстройства, като синдром на раздразнените черва и чувствителност към храни. Склонността им към притеснения може да изостри тези проблеми. Включването на храни, богати на фибри, пробиотици и техники за справяне със стреса могат да помогнат за поддържане на здравето на храносмилателната система.

Везни

Везните управляват бъбреците, долната част на гърба и кожата. Те могат да се сблъскат с проблеми с бъбреците, инфекции на пикочните пътища и болки в долната част на гърба. Трябва да пият много вода, за да поддържат функцията на бъбреците, и да се занимават с упражнения, които укрепват долната част на гърба. Освен това рутинната грижа за кожата, която включва овлажняване и защита от слънцето, е жизненоважна за поддържането на здрава кожа.

Скорпион

Скорпионът, управляван от Плутон, се грижи за репродуктивните органи и отделителната система. Скорпионите може да са склонни към проблеми с репродуктивното здраве, инфекции на пикочния мехур и проблеми с детоксикацията. Редовните прегледи при медицинско лице, поддържането на здравословна диета и хидратацията са от решаващо значение. Практикуването на безопасно сексуално здраве и управлението на стреса чрез дейности като йога или медитация също могат да бъдат полезни.

Стрелец

Стрелецът управлява ханша, бедрата и черния дроб. Стрелците могат да изпитват проблеми като ишиас, проблеми с бедрата и проблеми с черния дроб, често свързани с прекаляване с храната. Те трябва да включат редовна физическа активност, за да поддържат бедрата и ханша силни и гъвкави. Контролирането на приема на алкохол и храненето с благоприятна за черния дроб диета могат да подпомогнат здравето на черния дроб.

Козирог

Козирогът управлява костите, ставите и кожата. Козирозите може да са склонни към артрит, остеопороза и кожни заболявания като екзема. Редовните упражнения с тежести, богатите на калций диети и правилната грижа за кожата са от съществено значение. За Козирозите е важно също така да се справят със стреса, тъй като той може да влоши състоянието на кожата и цялостното здраве.

Водолей

Водолеят управлява кръвоносната система, глезените и прасците. Те могат да се сблъскат с проблеми с кръвообращението, разширени вени и изкълчвания на глезените. Редовните физически упражнения, особено дейностите, които насърчават доброто кръвообращение, като ходене и плуване, са от полза. Носенето на поддържащи обувки и избягването на продължителни периоди на стоене може да помогне за предотвратяване на проблеми с глезените и краката.

Риби

Рибите управляват стъпалата и лимфната система. Рибите могат да страдат от проблеми с краката, имунната система и задържане на течности. Поддържането на здрави крака с подходящи обувки, редовен педикюр и упражнения за краката е от решаващо значение. Поддържането на лимфната система със здравословна диета, адекватна хидратация и дейности като йога или плуване може да помогне за поддържане на цялостното здраве.

7 здравословни алтернативи на кафето
ЗДРАВЕ
Автор Антония Михайлова

7 здравословни алтернативи на кафето

Автор Антония Михайлова