Автор
Ева Григорова

Кортни Кокс разкри, че Матю Пери все още я „посещава“ след смъртта си

Кортни Кокс си спомни за Матю Пери, докато отбелязваше 20-ата годишнина от финала на хитовия сериал. „Толкова съм благодарна, че успях да работя толкова тясно с него толкова много години. Той ме посещава често, ако вярвате в това“, каза 59-годишната актриса в интервю за CBS Sunday Morning.

Кокс, която играеше ролята на Моника Гелар заедно с Чандлър Бинг, изигран от Пери в продължение на 10 сезона, разясни: „Говоря с майка ми, баща ми, Матю. Чувствам, че има много хора, които, мисля, ни насочват“, обясни тя. „Усещам... усещам, че Матю е наоколо със сигурност.“ - допълни Кортни.

Пери беше обявен за мъртъв на 28 октомври 2023 г., на 54-годишна възраст, след като беше открит в джакузи в дома си в Пасифик Палисейдс, Калифорния. През декември съдебният лекар на окръг Лос Анджелис установи, че актьорът е починал от „остри ефекти на кетамин“. В аутопсията са още упоменати удавяне, коронарна артериална болест и опиоида бупренорфин като причини за смъртта му.

Дни след трагичната му смърт, актьорите от „Приятели“ – включително Кокс, Дженифър Анистън, Дейвид Шуимър, Мат Лебланк и Лиза Кудроу – споделиха изявление, изразяващо скръбта си от новината. „Всички сме толкова опустошени от загубата на Матю. Бяхме нещо повече от колеги. Ние сме семейство“, написаха те. „С времето ще кажем повече, както и когато можем“, добавиха те. „Засега нашите мисли и нашата любов са със семейството на Мати, неговите приятели и всички, които го обичаха по света.“

По-късно Кокс отдаде почит на Пери в Instagram през ноември, когато публикува клип от една от многото им сцени заедно в „Приятели“. „Толкова съм благодарна за всеки момент, който имах с теб, Мати и ми липсваш всеки ден“, написа актрисата. „Когато работиш с някого толкова близо, колкото аз с Матю, има хиляди моменти, които бих искала да споделя.“ Тя добави: „В тази сцена, преди да започнем да играем, той прошепна забавна реплика, която да кажа. Често правеше такива неща. Беше забавен и мил.”