Автор
Веселина Петрова

5 невероятни ползи от меда за кожата

Медът е не само вкусен и здравословен, но и чудесен начин да подарите свеж и здрав вид на кожата си. Той е богат на витамини, минерали и антиоксиданти, които могат да хидратират, подхранят и предпазят кожата ви.

Какви са ползите от него?


Хидратира. Благодарение на съдържането си на фруктоза, медът овлажнява повърхностните слоеве на кожата. Използвайте мед от акация, бадемов цвят или кестени.

Подхранва.
Фактът, че е богат на витамини и минерали, го правят идеалният помощник, ако искате да подхраните кожата и да ѝ придадете блясък.

Подмладява. Медът се бори със свободните радикали, забавяйки стареенето и предпазвайки от вредното влияние на околната среда.

Действа като антисептик. Антибактериалните му свойства го правят идеален помощник в борбата с акнето и други кожни проблеми.

Успокоява. Медът е чудесен като грижа за чувствителна кожа - успокоява раздразненията и зачервяванията.

Меден крем против бръчки

Приготвя се от парче восък с големина на орех и 3 чаени лъжички мед. Восъкът се стопява на водна баня до втечняване, прибавя се медът и сместа се бърка на съвсем слаб огън (да не завира). Сваля се от огъня и пак се бърка докато изстине. Лицето се намазва с получения гъст крем в по-дебел слой вечер, а сутрин се измива обилно с хладка вода. Прилага се 3 пъти седмично в продължение поне на няколко месеца. ПИзглажда малките фини бръчки, омекотява по-дълбоките, изглажда и освежава кожата, подобрява кръвообращението ѝ.

Лосион за лице - идеален за ежедневна грижа за лицето

Приготвя се от 1ч. л. мед и 4 с.л. вода. Напоете памучен тампон в сместа и почистете лицето с него. Накрая изплакнете с топла, а след това със студена вода.