Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Пълнолунието на цветята в Стрелец: Призив към лична и духовна еволюция

Майското пълнолуние, което е на 23 май в 16:53 ч. е наречено още "Цветно пълнолуние", за да отпразнува експлозията от цветове и аромати, събудени от процъфтяващата и буйна пролет. Известно със своята енергия на растеж и разширяване, това пълнолуние призовава за действие и оптимизъм. По-рано затворените врати се отварят, предлагайки вълнуващи и иновативни перспективи.

По време на пълнолунието Луната винаги е в опозиция на Слънцето и енергийният фон съдържа известен конфликт. В астрологията Луната представлява нашите най-дълбоки емоции, докато Стрелецът се свързва с приключения, търсене на смисъл и знания. Когато тези влияния се съберат по време на пълнолуние, това създава време на голямо разширяване и емоционално освобождаване.

Луната в Стрелец е енергична, спортна и динамична Луна. Тя ни приканва да обърнем страницата и да се изправим, ако е необходимо, пред препятствията, които се изпречват на пътя ни, без страх или нерешителност. Стрелец е най-оптимистичният, позитивен и щастлив знак от зодиака. Знак на учители и наставници, широк кръгозор и развитие. Вероятно някои вярвания трябва да бъдат променени, тъй като ще забележите, че не работят и просто вече не са подходящи.

Време е да намерите нов смисъл, нови ценности. Това пълнолуние приканва всички нас да погледнем отвъд границите, да потърсим нови преживявания и да разгърнем приключенския си дух. Знакът на Стрелец символизира пътуването. Пътуване външно и навътре към себе си. Символът му е стрела, която винаги е готова да полети там, на където сте я насочили. Въпросът е готови ли сте да дръпнете лъка и да изстреляте своята стрела?

При Пълнолуние е винаги пикът на енергиите и е време, когато нещо свършва. По време на пълнолуние жънем това, което сме посели по новолуние в същия зодиакален знак – около шест месеца преди датата на пълнолунието. Пълнолунието на цветята се случва точно когато Юпитер и Венера правят своя съвпад, като по този начин добавят сила и значение към него. Това лунно събитие е мощен катализатор, сигнализиращ началото на период, когато мечтите и амбициите имат достатъчно време да пуснат корени и да процъфтяват.

По време на пълнолуние енергиите са мощни и често бурни. Това е време, когато емоциите могат да достигнат своя връх, а скритите истини могат да излязат на светло. Също така е благоприятно време да се отървете от това, което вече не е необходимо, като направите място за нови възможности и трансформации. Ако нещо клокочи вътре у вас, по-добре се занимавайте с фитнес, физически упражнения или работа, за да изразходите излишната емоционалност, която се натрупва по пълнолуние. Пълнолуние в Стрелец има енергията на успеха. Благотворителността ще помогне да спечелите добра карма.

Възможността за преживяване на интензивни и страстни моменти е висока, позволете на сърцето си да ви води към нови преживявания. Това е идеалното време за медитация, йога или всяка практика, която повишава самосъзнанието и хармонията с Вселената.

Подходящо да си приготвите лунна вода: елексир, който се приготвя под лунната светлина и водата придобива специални вибрации и свойства.

Подходящ ритуал по Пълнолуние

Благоприятно е да се извършват ритуали на прошката и благодарността. Напишете свой списък на прошката, друг списък на благодарността. Когато напишете своя списък с хората, на които ще давате прошка, представяйте си всеки човек поотделно, после го поставете мислено в розов балон – цвета на любовта, представете си, че ви се усмихва, създайте добро чувство между вас и него, произнесете тихо: ”Прощавам ти” и после пуснете балона да се рее в небето. След това преминете на следващият човек. Същото може да направите и с хората от списъка на благодарността, само че вместо прошка, изказвате своята благодарност. Останалото е същото.

После изгорете тези списъци. Така освобождавате енергията. Добро време да започнете след това на чисто.