Автор
Евелин Попадийна

Знаци, които подсказват, че душата ви се е прераждала много пъти

В различните религии, както и във философските и езотерични умения, темата за прераждането се споменава доста често. То още се нарича „самсара“ – прераждането на душата от едно тяло в друго в продължение на няколко земни живота. След смъртта душата ни се преражда, за да „отработи кармата си“ или да изпълни задачи, които не е успяла.

Целта на душата по време на прераждането е да постигне просветление, да изостави земните удоволствия в полза на духовното развитие. Щом душата достигне това състояние, кармичната ѝ работа ще приключи, а също така и прераждането.

Съществуват признаци, по които лесно можем да разберем, дали душата ни е имала и други животи. Ето кои са те:

Дежавю
Имате ли чувството, че определени неща вече са ви се случвали, но не си спомняте кога и къде? Отивате на непознато място, а усещате, че вече сте били там? Ако отговорите с „да“, то това не е първият ви живот и това, което се е случило в предишното ви земно тяло, се случва и сега.

Цветни пророчески сънища
Изучаваме сънищата от много векове. Сънуваме най-често това, за което мислим. Не всеки обаче има цветни сънища, или такива, които след това се случват. Казват, че само „опитни“ души могат да имат такъв дар.

Повтарящи се сънища
Сънищата, които се повтарят от година на година, са още един знак, че сте живели и преди. Това важи още по-силно за ситуациите, в които сънищата ви са свързани с обстоятелства, хора или места, за които не знаете нищо. По този начин подсъзнанието си спомня предишен живот.

Добре развита интуиция
Ако често предсказвате събития, които се случват във вашия живот или в живота на другите, то определено не живеете за първи път. Твърди се, че само онези, които са придобили знания и мъдрост от предишни прераждания, могат да имат толкова силна интуиция.

Привлечени сте от езотерика
Религията, езотериката, философията и всичко непознато ви привлича? Това означава, че сте на път да коригирате грешките си, направени в минал живот.

Опитвате се да не правите грешки
Опитната душа би направила сравнително по-малко грешки. Или поне би си взела поука ако ги направи. Опитайте се да анализирате живота си – успявате ли да устоите на изкушението, можете ли да прощавате, колко зиста съвест имате? Като отговорите на тези въпроси ще разберете колко стара е душата ви.

Чувствате се прекалено зрял за годините си
Учените от цял свят говорят за децата индиго много отдавна. Тяхното развитие в много отношения изпреварва реалната им възраст. Ако често сте усещали, че сте по-зрял от връстниците си, то това означава, че имате опит от минали животи.

Защо децата, родени през пролетта, са специални: 13 доказателства, които ще ви изненадат
МАМА И ДЕТЕ
Автор Антония Михайлова

Защо децата, родени през пролетта, са специални: 13 доказателства, които ще ви изненадат

Автор Антония Михайлова