Автор
Антония Михайлова

6 фрази, казани от мъж, на които трябва да обърнете внимание

Според психолозите представителите на по-силната половина на човечеството са по-прями от жените, по-непосредствени и директни от тях. Ето защо мъжете често пъти са склонни да споделят мислите си на глас, правейки го понякога, без да се усетят. В същото време жените невинаги правилно интерпретират казаното от тях и тук възникват недоразуменията и проблемите.

Понякога обаче дори към привидно приятните думи трябва да бъдете бдителни. Нека да разгледаме този въпрос заедно с психолога Татяна Власевская.

1. Споменава бившата си уместно или неуместно

„Бившата ми също обича тази група“ , „Кучето ми никога не е било толкова щастливо с бившата ми жена“. Такива и други подобни фрази могат да са признак, че бившата му все още е в главата му. Постоянните сравнения с нея определено могат да са знак, че той все още таи някакви чувства към нея. Такива паралели могат да подсказват, че мъжът или все още не е напуснал връзката с бившата си, или откровено не се интересува от вашите чувства. И в двата случая трябва сериозно да си помислите дали това е вашата половинка.

2. Говори за своята алчност или алчността на жените

И в двата случая това не вещае нищо добро. Разбира се, не всички мъже честно признават: „Аз съм алчен“ - такива са малцинството. Затова не е нужно да мислите, че това е кокетство и да го убеждавате: „Не, скъпи, ти не си такъв“. Трябва да знаете, че с подобни думи той веднага предупреждава, че няма да харчи пари за подаръци, нови дрехи, цветя и други приятни за вас джаджи. И ако всичко това е важно за вас, по-добре е да не губите ценното си време с такъв господин. Ако пък един мъж започне да говори за алчността на жените, тогава очаквайте сметката наполовина и забравете за ухажването и подаръците. по-добре бягайте надалеч.

3. Често мисли за майка си

„Майка ми...“, а след това следва история за това какво умее, какво обича да прави или какви ястия готви майка му. Разбира се, майката заема важна част в живота на всеки мъж, но когато името ѝ зачести прекалено в разговорите, особено в началото на връзката ви, това определено трябва да ви накара да се замислите дали случайни не си имате работа с мамино синче.

4. Признава, че не може да живее без теб

Обикновено такива признания са последвани от раздяла, кавга и като цяло се използват като помирение. Фразата „Не мога да живея без теб“ наистина има силата да разтопи една жена и тя да е готова на всичко за този мъж.

Истината е, че такъв човек винаги се нуждае от емоционално подхранване, интензивност на страстите, а след това от помирение и всичко е наред, но не за дълго. Чувствата леко се притъпяват, вие се отдръпвате и той отново е готов на високопарни фрази само и само да ви върне обратно в обятията си. Ако търсите стабилност в една връзка, тогава е по-добре да изберете мъж, който може да живее без вас, но не иска, защото се чувства добре с вас. Мъж, който е емоционално зрял и знае от какво има нужда.

Те ще променят живота ви към по-добро: Фрази, които всяка жена трябва да си повтаря всеки ден като мантра
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Те ще променят живота ви към по-добро: Фрази, които всяка жена трябва да си повтаря всеки ден като мантра

Автор Антония Михайлова

6. Обича да ви повтаря колко се тревожи за вас и колко много ще се грижи за вас

Всички жени без изключение мечтаят за едно - любимият мъж да се грижи за тях. И, разбира се, е хубаво да чуете от избраника си, че се тревожи за вас. Но всичко зависи от ситуацията. Ако си изкривиш например глезена изневиделица, един нормален мъж едва ли ще започне да говори колко е притеснен, а напротив - веднага ще ви се притече на помощ.

Ако той обаче действително се тревожи за вас и постоянно намеква, че трябва да бъдете защитени, това означава, че той е или тревожен човек, следователно има проблеми, или се опитва да ви направи слаби и слабоволни, т.е. да ви подчини. С такъв мъж е по-добре да си държите очите отворени. Нормалният мъж не парадира със закрилата си, а просто стои наблизо, подкрепя ви и ви защитава.