Автор
Антония Михайлова

Те ще променят живота ви към по-добро: Фрази, които всяка жена трябва да си повтаря всеки ден като мантра

Този списък с мантри за привличане на щастието е съставен от американската писателка Памела Редмънд Сатран преди повече от 10 години за женско списание. Самата тя отбелязва в статията си: "Ако някой ми беше показал този списък преди няколко години, може би щях да мога да живея по-щастлив и пълноценен живот, без да се занимавам с проблеми". Нека да се запознаем с него:

Фрази-мантри 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ИМА... достатъчно пари, за да отиде и да си вземе собствен апартамент, дори ако никога не го иска или никога не се нуждае от него.

Щастие
Щастие

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ИМА... нещо специално, което да облече, когато мечтаното интервю в компанията или срещата в живота ѝ са само на час разстояние. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ИМА... няколко грешки от младостта си, за които с удоволствие ще говори на стари години. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ИМА ... комплект отвертки, акумулаторна бормашина и черен дантелен сутиен. 

Щастие
Щастие

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ИМА... един приятел, който винаги може да я развесели... и един приятел, който ще изтрие сълзите ѝ. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ИМА... поне една прилична мебел, която е купила сама, а не е наследила от семейството си. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ИМА... осем еднакви чинии, осем чаши за вино и рецепта за ястие, което ще зарадва гостите.

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ИМА... чувството, че сама управлява съдбата си.

Усмивка
Усмивка

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ... как да се влюби и да не се изгуби в тази любов. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ... как да напусне работа, да се раздели с мъж, да се скара с приятел и да продължи да поддържа приятелство във всички тези случаи. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ... кога да упорства и кога да отстъпи. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ... че не може да промени дължината на краката си, ширината на ханша си и родителите си. 

Радост
Радост

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ... че нейното детство може да не е било идеално... но отдавна е минало. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ... какво си струва и какво не си струва да прави в името на любовта или в името на нещо друго. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ... как да живее сама... дори и да не ѝ харесва. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ... на кого може да има доверие и на кого не, и защо не трябва да го приема лично. 

Хубава жена
Хубава жена

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ... къде да отиде, когато душата ѝ има нужда от утеха... на кулинарна среща с приятел... или в очарователен хотел далеч от града. 

ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ... какво може и какво не може да прави днес... след месец... след година.”

Експертно мнение 

Психологът и писател Татяна Салвони смята, че този списък не трябва да се приема твърде сериозно.

"Списъкът, разбира се, е сладък и чаровен, съвсем в духа на западните женски списания, но, разбира се, не може да се вземе на сериозно. Тревожното при него е това настоятелно "трябва", "има", "знае"... Кой трябва? И ако не знаеш или нямаш нищо от гореизброеното, тогава какво? 

И ако не живееш съобразно горните правила, трябва ли спешно да се тревожиш за това? Разбира се, че не... Формулировката е проектирана по такъв начин, че да може да доведе жена до не много стабилно психологическо състояние.

Щастие
Щастие

Тези фрази не могат да бъдат наречени истини за щастието, но предоставят прекрасно пространство за размисъл и разговор с приятели. Всеки от нас би могъл да напише своя колонка за всяка изречена максима и в този смисъл те са от голяма стойност. Къде да отидете, с кого да си поговорите, ако имате нужда от утеха? Кой е онзи приятел, който знае как да те разсмее? 

И наистина ли детството ви е приключило за вас и искате да сложите край на всички детски спомени? Имате ли чувството, че контролирате съдбата си? Някои точки също са много подходящи за малки разговори! 

Тези 10 мантри ще ви помогнат да се превърнете в уверена в себе си жена
НОВИНИ
Автор Woman.bg

Тези 10 мантри ще ви помогнат да се превърнете в уверена в себе си жена

Автор Woman.bg

Авторът на текста, американска писателка, казва в интервю, че ако е имала този списък в младостта си, е щяла да избегне много грешки. Но - о-ла-ла! - грешки просто трябва да се правят. Няма живот без грешки. Човек може да оцени радостта само след като разпознае горчивината, а ние можем да направим нещо правилно само след като сме направили грешка и, което е важно да се отбележи, сме осъзнали грешката си и сме направили извод от нея", категорична е Салвони.

И може би тъкмо тези изводи са вдъхновили написването на подобен списък. Мислейки да помогнем на тези, които ни следват, трябва да знаем, че думите ни могат да ги оценят само онези, които вече са стъпвали по тръните на битието. Както се казва, "неквалифицираният не е квалифициран". Младите хора имат право на собствен риск и грешки.

Щастие
Щастие