Автор
Ева Григорова

Кевин Спейси проговори против движението #MeToo, иска да докаже, че е „човек със страхотен характер“

Актьорът от „Къща от карти“ Кевин Спейси твърди, че движението #MeToo „се е отклонило много, много далеч в посока на несправедливост“ и иска да докаже, че той е „човек със страхотен характер“.

В интервю, проведено от водещия на NewsNation Крис Куомо, Спейси каза: „Имаше някои изключително важни, ценни неща и въздействието на движението #MeToo се оказа важно. Въпреки това, тъй като в тази общност се колебаят от една крайност към друга, както знаете, мисля, че е много, много далеч в посока на несправедливост."

Актьорът добави, че чувства „много силно, че каквито и грешки да съм правил в живота си, каквито и избори да съм правил, които не са били най-добрите, съм платил цена. Минаха седем години.“

„Опитвам се да покажа, че съм слушал, научил съм, взел съм си бележка, няма да се държа по такъв начин в бъдеще, през последните седем години навлизах в себе си, като задавах много въпроси и слушах, водех разговори с хора, на които смятах, че дължа компенсации и в определен момент просто искам да се върна на работа“, добави актьорът. „Живеем в страна, която приема и вярва в надлежен процес и вярва във върховенството на закона и справедливостта и мисля, че трябва да бъдем предпазливи и да погледнем назад и да кажем, вижте, имаше някои изключително важни, ценни неща и въздействие се случи с движението #MeToo.“, каза Спейси на Куомо.

Миналия юли Спейси беше оправдан за нападение срещу четирима мъже в Обединеното кралство. Срещу него бяха повдигнати девет обвинения, включително седем точки за сексуално насилие, датиращи от инциденти, за които се твърди, че са се случили между 2001 и 2013 г. Въпреки че обвинителите му го заклеймиха като "подъл сексуален хищник", Спейси твърди, че срещите са били по взаимно съгласие и характеризира обвиненията като "нож в гърба".