Автор
Антония Михайлова

Букет полски маргаритки и още 5 ритуала през юни за привличане на щастието, парите и любовта

Юни е един наистина прекрасен летен месец, разкриващ цялото очарование на лятната атмосфера и дългоочакваната почивка. Природата най-накрая се пробужда, хората стават по-активни и енергични. Времето ни носи радост с яркото си слънце и ясното лазурно небе.

За да се насладят пълноценно на първия месец от лятото, хората от незапомнени времена са следвали някои интересни юнски знаци. Нека да разберем дали това са обикновени суеверия, или наистина нещо, което си струва да се прочете.

Енергията на лятното слънцестоене прави целия месец юни специален

Най-известното и в същото време мистериозно събитие през юни е лятното слънцестоене. От древни времена езичниците са смятали този ден за енергийно силен и специален. Лятното слънцестоене е най-дългият светъл ден в годината и обикновено се пада на 21 юни. Астролозите препоръчват в този ден да се изпълните с мощна положителна енергия и да я споделите със света около вас. Също така в този ден е добре да правите планове, да си поставяте цели и да променяте навиците си.

Хората от миналото са били сигурни, че ако си пожелаете нещо на този ден, то непременно ще се сбъдне, а ако вдигнете сватба, бракът ще бъде стабилен, хармоничен и изпълнен с любов. Това се доказва дори от етимологията на думата „юни“. Юни получава името си в чест на римската богиня Юнона, покровителката на брака и семейния живот. Ето защо юни е един от най-благоприятните и успешни месеци за брак.

Дъждът на юнска сватба е на късметЮнските сватби имат голям брой необичайни и наистина впечатляващи суеверия. Например, ако сватбеното тържество е съпътствано от гръмотевична буря и дъжд, това означава, че младоженците ще имат богат живот и голямо потомство. И ако цял ден е горещо, животът на младите ще бъде изпълнен с интересни събития, вълнуващи пътувания и незабравими впечатления.

Плетене на венец за Никифоровден, 15 юни

Неомъжените момичета от своя страна могат спокойно да се обърнат към древния славянски празник в чест на св. Никифор, който се празнува на 15 юни. За да привлечете годеника си, трябва да извършите малък традиционен ритуал - да изплетете венец от пресни юнски билки, а през зимата да разглобите венеца и да сварите чай от него. Венецът, изплетен на този ден, се счита не само за декорация и средство за любовно заклинание, но и за мощен амулет срещу злите очи.

Букет полски маргаритки - за щастие в къщата

Полските маргаритки са любими диви цветя, от които се правят както очарователни венци, така и красиви букети. Още в далечни времена се вярвало, че букет от полски маргаритки, поставен на масата, ще донесе любов в къщата, ще укрепи семейните отношения и ще предпази от негативни енергии през цялото лято, а ако поставите няколко цветя под възглавницата си, очаквайте приятни и пророчески сънища.

Малко юнско камъче - за богатство

Мощната и светла енергия на юни привлича не само силна любов и щастливи връзки, но и материално благополучие. Смята се, че през юни не само всичко живо се събужда, но и парите се увеличават. Ако прекарвате по-голямата част от времето си на работа, трябва да имате малък, но важен талисман със себе си - дървена подкова. Можете да я държите на бюрото си или в любимия си портфейл.

За най-голям ефект сложете в портфейла си малко камъче, което отговаря на вашата зодия. Взаимодействието на тези талисмани може да удвои вашето богатство. Но помнете основното - за да запазите финансите, които идват при вас през юни, не трябва да ги пилеете. Не се препоръчва да давате заем през първия месец на лятото, в противен случай рискувате да не получите парите обратно.

Древно гадаене с игли - ето как и кога да направите този мистичен ритуал
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Древно гадаене с игли - ето как и кога да направите този мистичен ритуал

Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Ако носите ярки цветове, можете да подобрите здравето си през юни

Ако искате да извлечете максимума от трите месеца на лятото, трябва да обърнете внимание на това какви цветове носите от самото начало. В астрологията цветовете имат сакрално значение. Определено има такива, които трябва да избягвате. За юни този цвят е черен и е неподходящ през лятото не само заради това, че привлича слънцето. Черният цвят се управлява от планетата Плутон, която е най-отдалечена от Слънцето и символизира психологическата трансформация.

Черният цвят трябва да се избягва през юни, ако не искате сериозни промени. За сметка на това обаче цветове като жълто, червено, розово и оранжево могат да донесат подобрение във физическото състояние. Те символизират щастие, радост, смелост и здраве - идеални за началото на лятото.