Автор
Ива Петрова

Разследват какво се е случило между Светлана Гущерова и Кирил Терзиев

Правят психиатрични експертизи на Светлана Гущерова и на Кирил Терзиев по разследването за побоя срещу нея, за който тя твърди, че ѝ е нанесен именно от бореца. Назначени са съдебно-психиатрични и психологични експертизи и на двамата, но по различни причини, пише "България Днес".

Психичните изследвания предстои да установят дали Светлана Гущерова е изпитала страх от случилото се и дали има нанесени психични травми от преживяното. Експертизата, която е назначена на бореца Кирил Терзиев, е с цел да се установи дали е в добро психично здраве и дали е осъзнавал какво прави, ако наистина е извършил побоя.

Назначена е и видеотехническа експертиза на кадрите от уличните камери, която трябва да установи по категоричен начин, че видеозаписът е истински и не е подправен. Също трябва да се установи дали човекът, който дърпа Гущерова за косата, е именно Терзиев.

View post on Instagram
 

На видеото, с което Софийската районна прокуратура разполага от няколко дни, се вижда как мъж се пресяга от колата си, хваща косата на Гущерова през прозореца, докато тя е в собственото си возило, и я издърпва. При скубането тя се удря във врата на автомобила си. Също трябва да се установи дали на записа е Светлана Гущерова, защото и това не си личи добре заради ниското качество на видеото.

Тук интересното е, че дори и да бъде установено, че насилникът е Кирил Терзиев, записът не би могъл да се използва като доказателство пред съда. Това може да се случи само и единствено, ако това, което се вижда на записа, е потвърдено от поне двама свидетели.

Всичките експертизи са стандартни в разследвания от този тип, а именно за заплаха за убийство. Точно такива са и повдигнатите обвинения срещу Терзиев - закана за убийство.

View post on Instagram
 

В момента се разпитват очевидци на случилото се. Някои са били в колите си, а други са преминавали през района на случката пеша, когато са видели грозните сцени.Разследването все още е в началото, а експертизите могат да се забавят поне с 2 месеца, споделят източниците на "България Днес".