Автор
Теодор Муховски

Заради Гущерова: Обвиниха Кирил Терзиев за закана за убийство

Соченият за извършител шампион по борба Кирил Терзиев е с обвинение за закана за убийство. Софийската районна прокуратура потвърди, че олимпийският медалист Кирил Терзиев е с наложена мярка за неотклонение "подписка". Той е обвинен в закана за убийство на плеймейтката Светлана Гущерова, предаде Нова.бг.

По думите на Гущерова, Терзиев счупил предните ѝ зъби и отскубнал кичур от косата ѝ, дърпайки я през отворен прозорец на колата ѝ.

Светлана и Християн Гущерови
Светлана и Християн Гущерови
Instagram

Сигнал за конфликта е подаден на 3 юни в полицията. Първоначално Терзиев е бил обявен за общодържавно издирване, но в сряда сам се е явил в столичното 4-о районно управление. Той е обвинен в закана за убийство заради израза: "Сега ще сляза и ще те убия".

От разследването експертизата е установила, че има засягане на фасетите на 36-годишната жена, но няма избити зъби.

На видео се вижда как обвиненият се пресяга през прозореца на своя автомобил, хваща Гущерова за бретона, дърпа я и удря главата ѝ във вратата.

А ето какво разказа самият Терзиев преди повдигнатото му обвинение.

По думи на бореца, той е приятел със Светлана от години. По-късно става близък с мъжа ѝ - бизнесмена Християн Гущеров. Двамата напоследък го търсят основно за пари.

"Дал съм им купища" - разкри сензационно спортистът, без обаче да разкаже каква е била ориентировъчната сума.

Светлана Гущерова откровена за преживените трудности
ЗВЕЗДИ
Автор Ива Петрова

Светлана Гущерова откровена за преживените трудности

Автор Ива Петрова

"Все обещават да ги върнат, но не го правят. Сещам се за поне още десет души, на които дължат", казва още пред "България Днес" Терзиев.

"За 2 години няма един работен ден. Взех я само, за да ѝ вървят осигуровки, че да може да получава майчинство. Редовно съм ги питал и нея, и Християн: "Какво става с парите?", но... уви, само на обещания го карах", каза още Терзиев. Спортистът твърди, че в последните седмици звънял по телефона на Гущерова не да иска парите, а за да удължи майчинството на Светлана, но никой не си вдигал телефона. Мъжът ѝ Християн спрял да го търси, защото му обяснил, че нищо няма да му върне.

Гущерова
Гущерова
Instagram

Терзиев коментира и уж разкошния и луксозен живот, който Гущерови демонстрират, че водят: "Християн идва при мен и иска пари, за да не го остави Светлана. Последния път се разплака пред мен, защото били резервирали почивка, но нямали пари да си я платят. А ако не заминели, щяла да го остави. И се разплака и ми казва: "Моля ти се, батко, ти си ми последната надежда". Просто целият живот, който демонстрират, е фарс. Не плащат на никого. Излъгаха сума ти детегледачки с пари. Обещаваха им апартаменти, но нищо. Дал съм 2 коли като първоначална вноска, за да може Християн да си купи така мечтания от него "Майбах". Кара го известно време. Спря да плаща лизинга. И им го взеха", каза още олимпийският медалист."

"Нямат пари и това е, колкото и да не им се иска. Живеят в 40 квадрата. Стоят си вкъщи, не излизат, защото нямат възможност", твърди още Терзиев.

Относно обвиненията от страна на Гущерова, че я е нападнал, Терзиев казва пред медията: "Пътувах в колата. До мен спря друга кола. И какво да видя - Светлана. Свалих прозореца и я поздравих. Тя с мега нагло самочувствие ми каза: "Ооо, Кирчо. Ти да не ме следиш?". Попитах я защо не си вдига телефона и ѝ казах, че не я търся за парите ми, а за подпис за майчинство. След което започна да се прави на мутра и да ме заплашва. Тръгна да ме плюе от колата си, но беше забравила да отвори достатъчно прозореца и си заби зъбите в стъклото. Та това ѝ има. Никой не я е пребивал", твърди Терзиев. И продължава: "Обидно ми е това, което прави Светлана. Толкова съм им помагал. И накрая ме плюят пред всички, защото са известни в интернет. За жалост, цялата ни държава е такава. Никой не цени спортист, а гледа само плеймейтките".

Teрзиев категорично заявява, че ще си търси правата, защото името му е било опетнено." Сега полицията ме търси, иска да ме пускат да издирване, защото една плеймейтка твърди, че съм ѝ направил нещо, без никакво основание".

Гущерова: Терзиев е луд, не му дължим пари
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Гущерова: Терзиев е луд, не му дължим пари

Автор Ева Григорова