Автор
Веселина Петрова

Не е за вярване: Ето какво каза Кейт Уинслет за култовата целувка с Лео в "Титаник"

Кейт Уинслет коментира една от култовите сцени във филма "Титаник". А именно, когато тя и Леонардо ди Каприо се качват на носа на кораба и се целуват. Чува се музика, зрителите буквално настръхват...

Е, Кейт определи снимките на този епизод като "Пълен кошмар".

Уинслет обяви това в специален YouTube проект на Vanity Fair, в който гледа откъси от стари свои филми и ги коментира. Разбира се, на първо място е въпросната сцена от "Титаник".

"О, Боже, мой!", започва коментара си актрисата, когато вижда първите кадри.

"Това ще е много криндж. Единственото, което виждам в момента, е колко много не мога да дишам от този скапан корсет. Това беше кошмар, защото Лео не спираше да се смее и трябваше да преснимаме четири пъти, защото светлината... Джим искаше много специфична светлина, а залезите се променяха. Това беше част от кораба, не беше целият кораб, на който снимахме. Трябваше да се качим по стълба, за да стигнем там. Фризьорите и гримьорите не можеха да стигнат до нас.", започва разказа си Кейт Уинслет, а след това издаде и една голяма тайна на продукцията.

"Сега, това, което най-вероятно не знаете защо Лео изглежда напълно натурален. Всъщност трябваше да ходи на солариум, да му се слага много изкуствен тен. Така че бях скрила в дрехите си гримовете ни и четките. А между дублите оправях грима и на двама ни".

А как се е случила самата целувка? "Повтаряхме целувката. Аз имам много блед грим по лицето и трябваше да оправям грима и на двама ни между дублите. Накрая след всеки дубъл изглеждах сякаш съм се омазала с карамел, защото неговият грим се оказваше по лицето ми. А той изглеждаше сякаш половината му лице липсва, защото имаше огромно бледо петно от моя грим. Беше страшна бъркотия."

Всичко разказано обаче не пречи на Кейт да каже: "Горда съм с този филм, защото усещам, че продължава да дава и да дава. Цели нови поколения зрители откриват този филм или го гледат за първи път и в това има нещо необикновено.", пише "Хъфингтън пост".