Автор
Кристина Кирова

Уилям ще загуби всичко: Разкриха тайния план на бъдещия крал, който ще доведе до истинска катастрофа

Мрачен сценарий разкриват западните медии за бъдещето на кралското семейство. Навръх рождения ден на принц Уилям, който е следващият по линията за наследяване на трона след Чарлз III, приближен до фамилията, пожелал анонимност, е разказал какви планове крои принцът на Уелс за един ден, когато стане крал. И те не звучат никак добре, особено за любимата му Кейт Мидълтън, която от месеци насам е подложена на превантивна химиотерапия, след като в края на зимата беше диагностицирана с рак.

Но преди да ви разкрием какъв е планът на Уилям, да си припомним конспирациите, които се завъртяха в цял свят от началото на годината досега:

Принц Уилям
Принц Уилям

Последната поява преди да изчезне мистериозно от публичните си ангажименти, Кейт направи на Коледа. След това нямаше никакви вести от нея почти три месеца, никой не я бе виждал никъде и това, съвсем очаквано, породи безброй въпроси и предположения какво може да се е случило с любимата принцеса на Уелс и на цяла Англия. В окото на бурята се оказа Уилям, когото мнозина бяха набедили за главен виновник. Имаше всякакви слухове - от обвинения в изневяра до потисничество и дори домашно насилие. Светът сякаш вече очакваше принцът всеки момент да представи нова принцеса пред света и усилено се говореше, че с Кейт са в развод.

Мълчанието на семейството и най-вече на Мидълтън само даваше още гориво на злите езици и слуховете ставаха все по-ужасяващи, докато на 21-ви март принцесата на Уелс направи видео, в което призна пред света, че се бори с най-страшното премеждие в живота си. Коремна операция, след която е било установено, че има онкологично заболяване.

Но дори това разтърсващо признание не попречи на нападките срещу Уилям. Защото докато Кейт се лекува, той не преустанови работните си ангажименти, дори се появи и на червения килим. Едни приеха това за неуважително към Мидълтън, други пък го поздравиха за силата му в този тежък момент. Но ето че дойде и моментът, в който Кейт се появи отново пред света и си пролича, че помежду им има не само уважение, но и толкова много любов, и подкрепа.

View post on Instagram
 

А сега към плана на принц Уилям, когато бъде провъзгласен за крал на Великобритания:

Приятел на принца повдигна завесата и разказа, че намеренията му звучат някак разрушително. Както за семейството му, така и за монархията като цяло.
"Когато Уилям стане крал, той не възнамерява да няма други работещи членове на фамилията. Той иска да стесни кръга максимално и няма никакво желание да дели властта с абсолютно никого, освен с съпругата си и най-големия си наследник - принц Джордж. От деня, в който Уилям седне на трона, той и Кейт ще бъдат единствените функционални членове на кралското семейството. Това е всичко, което иска той", казва източникът.

"Планът на Уилям е труден за разбиране", коментират кралски експерти. Дори и да не зачетем настоящата сложна ситуация, в която Кейт все още не може да изпълнява ангажиментите си пълноценно, можем просто да си припомним какво се случи, когато Меган и Хари абдикираха от позицията си на работещи членове на фамилията. Тогава всички техни задължения паднаха върху гърбовет на Уилям и Кейт и тогавашната херцогиня на Кеймбридж и днешна принцеса на Уелс ѝ се наложи да вземе 3-месечена почивка, за да се възстанови от огромното напрежение. Но тогава кралица Елизабет II все още беше жива и поемаше огромна част от отговорностите на семейството. "Какво ще стане, ако Уилям и Кейт останат напълно сами?", питат се кралските експерти.

Кейт Мидълтън и принц Уилям
Кейт Мидълтън и принц Уилям
GettyImages

Логиката на принца на Уелс определено не звучи щадящо към съпругата му. Нито към цялото семейство и монархията като цяло, която разчита на традициите, оцелели през вековете. Какъв е мотивът на Уилям и дали Чарлз ще позволи подобна ситуация да се случи, докато е жив, предстои да разберем.