Автор
Ива Петрова

Силвена Роу предупреди какво трябва да хапваме в жегите

Шеф Силвена Роу направи изненадващо разкритие в ефира на bTV във връзка със здравословния прием на продукти през лятото. Чрез директно включване от Дубай, топ кулинарката предупреди, че през жегите трябва да се внимава с количеството вода.

Противно на общоприетото мнение, при високи температури консумацията на много вода може да е опасно.

"В България и всъщност никъде хората не пият достатъчно вода. Много вода да се пие също е опасно, внимавайте. Трябва да се консумира не повече от литър и половина максимум вода на ден", каза блондинката.

"Яжте марули, те са с най-ниски калории и с най-висок процент вода – 96%. Краставицата в България съдържа 95% вода, тиквички, домати – 94% и динята – 92%. Сега е сезонът на дините и ягодите, които имат около 91%. Това са храните, които трябва да ядем. Правете си бульони, студенти супи и тартори, за да може да намалите температурата на тялото", съветва още Роу.

Експертката предупреди да се избягва голямото количество студени храни и напитки.

"Внимавайте с ледените напитки и сладоледите, защото температурата на тялото спада страхотно много и то започва да енергетизира себе си, за да възпроизведе повече температура. Храносмилането изисква страхотно много енергия. Кафето и чаят са диуретици, те са дехидратиращи вместо да ни хидратират. Ако пиете едно кафе – пийте две чаши вода, за да си повдигнете хидративното ниво", каза тя.

По думите на шеф Силвена Роу, през лятото трябва да наблегнем на леките и лесно смилаеми храни.

"Това е сезон, в който трябва да се ядат най-много зеленчуци и плодове, месо да се яде не повече от около два грама на кило. Ако сте 80 килограма, яжте по 160 грама протеин на ден, но да не се яде в никакъв случай тежка храна. Тя не само ни затлачва, унива и ни прави летаргични, мързеливи и т.н., тя изисква много усилия на тялото ни за храносмилане", обясни тя.

Силвена Роу за бодишейминга и как видната кулинарка отвърна на удара на Шеф Петров
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Дамянова

Силвена Роу за бодишейминга и как видната кулинарка отвърна на удара на Шеф Петров

Автор Антония Дамянова

Силвена Роу не пропусна до припомни ползата от пиенето на вода с лимон сутрин и разкри няколко подправки с изключително благотворно въздействие върху организма. "Има една подправка, която всеки трябва да взима, освен ако няма медицински проблем и трябва да се допита до доктора. Ако сте здрав и силен, слагайте сутрин, като се събудите, без изключения, една-две чаши вода с малко лимон.

Добавям и една лъжица чист оцет от ябълка и три пъти кайен, специална чушка. Той е страхотен за разреждане на кръвта и прочистване на артериите. После пия огромна чаша със зелен чай. Друга важна подправка е кервизът, листата му и самият той имат много висок процент вода, добавяйте го във всяка салата", посочи тя.