Автор
Ева Григорова

Тайно: Илон Мъск стана татко на 12-тото си дете

Илон Мъск е станал баща на още едно дете с изпълнителния директор на Neuralink Шивон Зилис по-рано тази година. Но докато обществеността научи изненадващо за новината, Мъск побърза да сподели пред медиите, че за него новината не е „тайна“.

„Що се отнася до „тайното бащинство“, това е невярно“, каза той. „Всички наши приятели и семейство знаят. Неиздаването на прессъобщение, което би било странно, не означава „тайна“.

Бебето е 12-тото дете на Мъск и третото му дете със Зилис, която работи за неговата компания за мозъчни импланти. Името и полът на новороденото все още не са разкрити.

52-годишният Мъск открито изразява безпокойството си от намаляването на населението.

Раждането на последното му дете беше разкрито за първи път в статия на Bloomberg, публикувана в петък и озаглавена „Илон иска да имате повече бебета“, фокусирана върху неговата мания свързана с раждаемостта.

Изданието твърди, че Зилис е отказала коментар и че Мъск не е отговорил, когато е попитан за новороденото.

Милиардерът сподели пред Page Six: „Много държави вече са доста под нивото на необходимата раждаемост. Това е просто факт, а не „развенчана теория“.

Той добавя, че „2.1 деца е процент на заместване и очевидно светът като цяло скоро ще падне под тази точка.“

Собственикът на Tesla преди това стана баща на близнаците Страйдър и Азур със Зилис, през ноември 2021 г. Те са родени само един месец преди той и певицата Граймс да станат родители на Exa Dark Sideræl чрез сурогатна майка.

Раждането на Exa, известен също като Y, стана ясно от статия на Vanity Fair, когато детето започнало да плаче по време на тяхно интервю с Граймс.

През юли 2022 г. Мъск разкри: „Браво на големите семейства“. Същата година той написа в Туитър: „Сриващата се раждаемост е най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията, безспорно“.

36-годишната Граймс в момента съди Мъск за родителските права върху трите им деца.

Въпреки битката за попечителство, основателят на SpaceX беше забелязан с 4-годишния си син X (роден X Æ A-12) на Super Bowl в Лас Вегас през февруари, в завода на Tesla в Германия през март и последно на фестивала Cannes Lions във Франция по-рано този месец.

Той също така споделя близнаците Грифин и Вивиан и тризнаците Кай, Саксон и Дамян с бившата си съпруга Джъстин Мъск. Най-голямото дете на бившата двойка, Невада, почина на 10 седмици от синдром на внезапна детска смърт или SIDS.