Автор
Антония Михайлова

Очаква ни голяма катастрофа: Учени предупреждават как бизнесът на Илон Мъск може да унищожи планетата

Най-известният човек в света - Илон Мъск, планира да промени живота на всички хора на нашата планета. Бизнесменът работи по редица амбициозни проекти, които преди него са изглеждали немислими и съществуващи единствено в сферата на фантастиката.

Днес мнозина възприемат Мъск като надеждата на човечеството заради обещанията му да промени живота на всеки към по-добро. Но дали на Мъск изобщо му пука за бъдещето на нашата планета? Отговорът според някои учени е "не".

Повечето от дейностите на Илон са свързани с изследването на космоса и развитието на интернет. В публични речи той често споделя, че мечтае за универсална достъпност на глобалната мрежа. С помощта на сателитите на неговата компания Space X комуникациите достигат дори до най-отдалечените райони на света.

Но в същото време предприемачът не казва каква цена ще трябва да плати човечеството за такова постижение на научно-техническия прогрес...

Наскоро един от бившите служители на НАСА - д-р Сиера Солтер-Хънт, отбеляза, че сателитите на Илон Мъск буквално тровят нашата галактика. Отломките, които остават от тях, навлизат в земната обвивка и се превръщат там в слой проводящи частици.

Според Сиера това лесно може да доведе до разрушаване на атмосферата и тогава планетата ни ще бъде изправена пред съдбата на Марс или Меркурий. Но именно условията за живот са разликата, която прави Земята уникална.

Физикът нарече идеята на Мъск със сателитите "непланиран геоинженерен експеримент". Изследванията на Сиера показват, че отломките, които остават в земната атмосфера, пряко засягат живота на всеки човек.

Според физика, от една страна, Мъск обещава на хората невероятни възможности на интернет в бъдещето, от друга - той заплашва съществуването на земляните като цивилизация.

Илон Мъск: Първият чип в мозъка на човек бе имплантиран, с него ще можете да управлявате своя телефон или компютър само с мисъл
НОВИНИ
Автор Ева Григорова

Илон Мъск: Първият чип в мозъка на човек бе имплантиран, с него ще можете да управлявате своя телефон или компютър само с мисъл

Автор Ева Григорова

Коментирайки изследването си пред изданието "Дейли мейл", Сиера казва следното: "Мисля, че трябва незабавно да спрем да използваме йоносферата и атмосферата като кофа за боклук на космическата индустрия."

Междувременно много представители на научната общност подкрепят физика. Сега остава само да изчакаме Илон да отговори на тези обвинения. Обикновено той винаги коментира подобни твърдения, без да се бави да изтъкне аргументи в своя защита. Въпросът е - кога ще получим точен отговор от Мъск по този въпрос?

Изстрелване на Space X
Изстрелване на Space X