Автор
Пепа Попова - Пепита

Колекция Haute Couture на Schiaparelli: Почит към способността на феникса непрекъснато да се преоткрива

Между мимикрия и мечтание бе представянето на колекция Haute Couture есен-зима 2024-2025 на Schiaparelli. То се проведе в сутерена на хотел Salomon de Rothschild в Париж. В тъмно, осветено от фенери пространство, творческият директор Даниел Роузбери ни показа своята завладяваща визия за луксозна естетика от 50-те години на миналия век, като отдаде отново почит на създателката на къщата, акцентирайки върху феникса - непрестанната сила на прераждането, която Елза успя да донесе не само със своята личност, но и със своята мода. Този прекрасен феникс, който днес продължава модерната история на къщата благодарение на нови игри на обеми, виртуозност и луминесценция бе във всеки силует, плат и техника на производство.

 „Наскоро ми казаха, че хората не купуват Schiaparelli, те го колекционират. Ето какво прави висшата мода толкова специална: тя е израз на моята визия за къщата днес, освободена от маркетинг и мърчандайзинг - заяви Розбери - Но това е и нещо друго: начин да се почете тази връзка, една от най-интимните в света, в който давам на жените силата да се прераждат отново и отново, и отново."

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Изобилието от пера, прозрачност и обемни, прилепнали поли в колекцията намекват за тенденции, които ще продължат дълго. Щампите включват макси грах върху елегантна вталена миди рокля и зебра върху гащеризон.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram