Автор
Веселина Петрова

Колкото и да ви изкушават: Ето кои храни трябва да избягвате на шведската маса в хотела

Стегнали сте вече куфара? Готови сте за лятната ваканция. Ако сте на вълна "почивка", ние днес ви даваме няколко ценни съвета - а именно какво не трябва да хапвате в хотела от шведската маса.

Избягвайте да хапвате плодове, ако не ги измиете допълнително. Много често персоналът слага на блок масата неизмити продукти. Така рискът от заразяване е наистина голям.

Зърнените храни са вкусни, лесни за консумация, но също така съдържат и доста захар. И могат да причинят сериозен скок в нивата на кръвната захар и да ви накарат да се чувствате отпаднали през деня.

Ако ви се хапва кисело мляко, но ви се стори топло и не е било съхранявано в хладилник, по-добре го сменете с нещо друго.

Рохко сварените яйца също не са препоръчителни. Възможно е да причинят сериозно стомашно разстройство и дори салмонела.

Ако сте се насочили към сладкия щанд - с подредени на него мъфини, кроасани и датски сладкиши, заобиколете го, ако продуктите не са покрити - през лятото има много мухи и други насекоми, които разнасят бактерии и лесно може да се заразите с нещо.

Колбасите също са доста рискови в топлите месеци. Ако са стояли дълго време извън хладилника, те са доста мазни на външен вид и не изглеждат добре. Ако прецените, че са остарели, избере си нещо прясно.