Автор
Христина Кирилова

Камериерките никога не докосват тези неща, когато са на хотел

Какво по-хубаво от това да отидем за няколко дни на хубаво място и просто да се отпуснем и да се наслаждаваме на спокойствие и лукс? Без чистене, готвене, подреждане и всичко най-досадно от домакинската работа, за което се сещате. Тук обаче има едно огромно "НО", което важи дори и за най-лъскавите хотели.

Макар и стаите да са добре поддържани и мястото за отдих да има достатъчно добра репутация, трябва да знаете някои мръсни, малки тайни, които само камериерките могат да ви кажат. Ето 4 неща, до които е добре да не припарвате:

Чашите в стаите

Имате ли представа с колко време разполагат камериерките, особено в по-натоварените сезони, за да почистят една стая, докато се настаните в нея? Между 10 и 15 минути. Ако има и толкова. По тази логика, може да се досетите, че удобно разположените в стаята чаши за кафе и вода може би не са били акцентът, грабнали вниманието на камериерките и най-вероятно не са били обект на хигиенизиране. Е, разбира се, освен ако не са били видимо мръсни и използвани. В най-добрия случай, ако не изглеждат използвани, камериерката просто ги е приплакнала с вода в банята.

Одеялата

Особено тези, които намирате в гардероба в по-студените вечери. Много е вероятно да са топлили доста хора преди вас и да не са посетили пералнята след това. Освен ако не е имало видими петна по тях.

Каните за вода и кафе машините

Ако ще пиете кафе в хотел, по-добре си го поръчайте в ресторанта или на бара. Ако намерите подобна екстра в стаята, в повечето случаи това са кани за топлене на вода, знайте че те не се почистват толкова съвестно, а по-скоро се забърсват, просто колкото да не изглеждат мръсни.

Дистанционните и ключовете за осветление

Няма нищо по-опасно в стаята от дистанционното за телевизора, климатика и ключовете за лампите. Просто няма посетител в стаята, който да е успял да избегне досега с тях, а в името на бързото почистване, камериерките не отделят много време в дезинфекцирането им. Не е от пренебрежение, а наистина почистването на стаята трябва да се случва експресно бързо. Затова - преди да промените температурата в стаята, да пуснете телевизора или да светнете лампата, почистете дистанционното и ключа със спирт или антибектариална мокра кърпичка.

Четете още: Безопасно: Има пет места в света, на които всяка жена може да отиде и сама