Автор
Теодор Муховски

Как да преобразим и обновим старото жилище на баба - 5 прости стъпки

За да създадете модерен и преди всичко уютен интериор не е необходимо да разбивате стени, да късате тапети и да взимате кредити. Удобството и красотата често се крият в малките неща: само няколко детайла ще ви помогнат да преобразите радикално старото жилище и да създадете функционално пространство, което няма да ви се иска да напуснете. Ето 5-те стъпки за това преобразяване:

Обновяване на големите елементи

Обновяването на старите мебели е скъпо, отнема много време и е трудоемко. Вместо това опитайте да актуализирате ключови елементи от интериора. Например, заменете старият креват с ново минималистично легло.

Стилният бял шкаф за телевизор ще се превърне в композиционен център на дома и ще организира пространството по нов начин. А в удобното кресло е приятно да се разположите и да наблюдавате как домът се е преобразил.

Осигуряване на правилно съхранение

Нищо не разваля така впечатлението, както безпорядъкът и бъркотията. Разглобете или изхвърлете стария бюфет. Елегантна етажерка или удобен скрин ще свършат идеална работа на негово място.

А тези, които не обичат рамките и ограниченията, могат да създадат свои авторски каскади от окачени рафтове, за да подредят върху тях книги, сувенири и хубави цветя.

Използвайте съвременни технологии

Технологичният прогрес върши чудеса: всичко, което преди заемаше много място в жилището и разваляше гледката, е в миналото. Рутината се е превърнала в грациозен, дори понякога съзерцателен процес.

Перална машина със сушилня и прахосмукачка-робот ще направят дома ви функционален и подреден и ще заемат много малко място. А съдомиялната машина ще ви спести много мъки и усилия.

Обновете декорът

Декорът и текстилът създават настроението на дома, но е важно да не прекалявате с тях. Не е необходимо да се закичвате с килими с елени, а спалното бельо с фараони и изгледи от Лондон е доста изтъркано.

Дайте почивка на очите и мислите си. Изберете чисти, спокойни цветове: универсален сив комплект за всеки интериор или нежно синьо, когато в жегата липсва усещане за свежест.

Създайте си зони за хоби

Хармонията се ражда отвътре, така че е време да създадете пространство за себе си. Разположете уютно кресло и започнете да плетете.

Поставете кафемашина в кухнята и експериментирайте с различни разновидности на тази ароматна напитка. Или пък си позволете нова керамична форма за пайове или печено: запознатите казват, че уютът в къщата започва с миризмата на домашно печено.

6 сигурни признака за прокълнато жилище - проверете своето
ПО ЖЕНСКИ
Автор Теодор Муховски

6 сигурни признака за прокълнато жилище - проверете своето

Автор Теодор Муховски