Автор
Теодор Муховски

Прокълнати подаръци: 10 неща, които никога не трябва да се подаряват за рожден ден

Подаръците винаги ни правят щастливи и повдигат настроението ни, особено когато са поднесени от близките хора. Въпреки че има някои неща, които никога не трябва да се подаряват: те могат да доведат до неприятности, проблеми и раздяла. 

Огледало 

Първото правило е да не купувате огледала в антикварни или винтидж магазини. Това са магически предмети със силна енергия: чрез тях предизвикват разваляне и болести, използват се като ориентир за други същества. 

Второто правило - никога не се оглеждайте в счупено огледало, така можете не само да загубите красотата и младостта си, но и да си навлечете лош късмет. 

Третото и основно правило е да не се подарява огледало, особено на момичетата. Това е лична вещ, която трябва да се купува самостоятелно. То натрупва в себе си отрицателна енергия, която можете да прехвърлите на рожденика. 

Сдвоени елементи на облеклото 

Смята се, че ако жена подари два чифта чорапи, мъжът ще напусне семейството. Това предзнаменование може да се използва във ваша полза: посъветвайте досадната свекърва да купи на сина си чорапи, така привързаността на майката и детето ще отслабне или ще изчезне напълно. 

Подареното бельо може да подтикне мъжа към изневяра, а шаловете и ръкавиците - към кавги и раздори между рожденика и дарителя. И като цяло е по-добре да не подарявате никакви неща в жълт цвят, все пак това е до раздяла. 

Перли 

Перлените бижута са елегантни и изискани, но не е препоръчително да подарявате този камък на жената. От древни времена той е обвит в митове и тайни. Смята се, че е сълза на морските нимфи, които са обречени на самота. 

Подаряването на перли е знак за нещастие и неприятности, но можете и дори трябва да го купите като подарък - камъкът ще укрепи вашата женственост и сексуалност и ще ви помогне да намерите мъжа на мечтите си. 

Убождане и рязане на предмети

Ножове, катинари, ножици, вилици, градински ножици не са подходящи подаръци. Дори ако мъжът ви колекционира кинжали от времето на Османската империя. Всички тези остри предмети ще внесат в дома ви кавги, недоразумения и вечни конфликти. Според народните вярвания острието привлича нечиста сила и злият дух ще влезе в дома на рожденика като подарък. 

Часовници

Не подарявайте часовници. Според едно от предзнаменованията те обещават раздори след спирането на стрелките. Друго тълкуване гласи, че аксесоарът, получен като подарък, ще отнеме години от живота на човека. 

Ако все пак сте ги подарили, помолете рожденика да ви плати символична сума за тях. По този начин можете да преиграете ситуацията и да си купите часовника сами. 

Подаръци на религиозна тематика 

Кръстове, верижки, икони - много лични предмети, хората влагат в тях определени значения и енергия. Народните поверия казват, че чрез такива вещи е най-лесният начин да се нанесе разваляне на магията. 

Кое трябва да разчистите от бюрото си, за да няма негативна енергия
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

Кое трябва да разчистите от бюрото си, за да няма негативна енергия

Автор Теодор Муховски

Носни кърпички 

Смята се, че тя е атрибут на сбогуване, а подаряването ѝ за рожден ден - на скръб и сълзи, вероятно от прякото предназначение на аксесоара. Предлагаме да не рискувате, като е по-добре да подарите покривка за маса, тя е чудесен подарък, ако искате да сте желан гост в къщата. 

Свещи

 По добре си купете ароматни свещи, за да създадете усещане за домашен уют. Те са релаксиращи и ухаят вкусно, но категорично не ги подарявайте на рожденика или не ги приемайте като подарък. Подаряване на свещи е на погребение и на предстояща смърт. 

Съдове за хранене

Сервизите винаги са добър и полезен подарък: едновременно красиви съдове и елемент на декорация. Основното е да няма малки начупвания и пукнатини, в противен случай може да "счупи" живота на рожденика. 

Портфейл

Отървете се от тях: Вещи у дома, които издават ниското ви самочувствие
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Теодор Муховски

Отървете се от тях: Вещи у дома, които издават ниското ви самочувствие

Автор Теодор Муховски

Не съветваме да подарявате портфейл за рожден ден, особено празен. То насърчава загубите, предвещава неприятности и финансови проблеми. Сложете в него пари или монета, за да носи пари и щастие.