Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Новолуние в Рак тази нощ: Време е да започнем отначало

На 6 юли в 01:57ч има Новолуние във водния знак Рак. Това красиво и нежно новолуние идва, за да ни напомни, че никога не е късно да започнем отначало. Циркулира чудесна енергия, която ни насърчава да останем оптимисти и да видим по-светлата страна на живота.

Когато двете небесни светила Слънцето и Луната се съберат в една и съща точка, тогава техните енергии оказват силно въздействие върху Земята. Човешкото тяло в този момент изпитва много стрес, което води до агресия и понякога до психоза. Особено трудно е за тези, които са чувствителни към метеорологичните промени. Децата и жените са най-чувствителните при новолуние.

Това е един специален момент, в който комбинацията на планетните сили предвещава промяна в импулсивния поток, влива повече страст, желание за изява, инат, реактивно настроение и нетърпение... Новата Луна през юли носи доста противоречиви енергии. Ракът е знак на емоциите и такива няма да липсват.

Луната управлява знак Рак, така че може да се усетят повече промени в настроението, нарастване на чувствителността, ранимостта и обидчивостта. Също така интуицията ще се засили. Може да почувстваме силна нужда да се грижим за близките хора около нас, но също така да отделяме време на собствените си дълбоки нужди, които може да сме пренебрегнали. Призовава ни да следваме сърцето си, да се фокусираме върху семейството, дома, тези, които обичаме и да се вслушаме в желанията на детето, което се крие в нас.

В дните около Новолунието ще надделяват емоциите, а не логиката, не вземайте прибързани решения и не реагирайте импулсивно. Дайте си време да се успокоите и да вземете правилните решения. Може да се изплашите от скоростта на събитията, но тя е в рамките на потока. Каквото и да се случва, не губете оптимизъм. Ще откриете, че сега имате много нови идеи и ще бъде невъзможно да следвате тривиалното или да се придържате към вчерашното. Това е положително време, което можем да използваме, за да повдигнем духа си, да ни донесе нова надежда и да презаредим съществото си.

Венера ще бъде в квадрат с Хирон, създавайки известно напрежение, особено когато става въпрос за сърдечни въпроси. Но не всяко напрежение е лошо. Това напрежение е продуктивно и може да ни доведе до по-дълбоко изцеление, когато се отнася за нашите взаимоотношения и даването и получаването на любов в живота ни. Това е много активна енергия, която може да ни помогне да издигнем лечението си на ново ниво.

Това новолуние ще помогне за усилване на високите вибрационни енергии, идващи от портала на Сириус. Използвайте тази енергия, за да обновите духа си и да определите намерения и желания за следващите месеци.

Новата Луна отваря мощен енергиен портал. Тя е като празен лист, на който можете да запишете желанията си. Определете вашите намерения и цели, решете за себе си какво искате да ви донесе живота, какви проекти искате да реализирате.