Автор
Евелин Попадийна

Три съвета от стюардеса за опаковане на багаж

Стюардесите пътуват постоянно и точно те знаят най-добрите „номера“ за опаковане на багаж. Едно от нещата, които служителите на авиокомпаниите умеят най-добре, е да опаковат правилно багажа си. Точно затова днес ви издаваме трите най-важни правила при това нелеко упражнение преди почивката.

Опаковане
Първото задължително нещо е да знаете, че ако взимате със себе си течности – шампоан, кремове и всичко, което е потенциално да съсипе останалите ви вещи, трябва да го поставите в отделна водоустойчива козметична чантичка. В краен случай може да използвате найлонов плик.

Снимка: Freepik
Снимка: Freepik

Отделете дрехите от обувките
При пътуване често слагаме мръсните обувки при чистите дрехи, което ги замърсява. Сложете обувките си в отделна чанта или найлонов плик, за да предпазите останалите си вещи. Също така може да се възползвате от така нашумелите “travel cubes“, в които опаковате различни части от багажа си.

Необходими аксесоари
Не забравяйте да вземете със себе си маска за сън и тапи за уши. Няма как да знаете при какви условия ще трябва да спите, така че по-добре да сте се погрижили предварително за добрата почивка. Нека не забравяме, че по време на сън тялото ни се възстановява.

Туристическият данък във всяка европейска държава – колко ще платите?
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Евелин Попадийна

Туристическият данък във всяка европейска държава – колко ще платите?

Автор Евелин Попадийна