Автор
Ева Григорова

Скандални разкрития: Бившата първа дама Карла Бруни-Саркози е заплашена от затвор

Карла Бруни-Саркози, бивш топмодел и съпруга на бившия френски президент Никола Саркози, се изправя пред сериозни правни проблеми. Срещу нея са повдигнати обвинения за подправяне на свидетелски показания и измама, които могат да доведат до присъда от до 20 години.

Бруни, която се омъжи за Саркози през 2008 г. след кратка, но бурна връзка, често е била критикувана за екстравагантния си начин на живот по време на престоя си в Елисейския дворец. Нейните разточителни разходи, включително ежедневни суми от над £660 за цветя и настояването за монтиране на пекарни в президентския самолет, ѝ спечелиха сравнения с Мария Антоанета.

Настоящите правни проблеми на Бруни са свързани с продължаващото разследване срещу съпруга ѝ за корупция. Следователите твърдят, че тя е участвала в "престъпна група с цел измама". Общо 11 души, включително Никола Саркози, са обвиняеми по делото.

Въпреки сериозността на обвиненията, Бруни изглежда запазва спокойствие, като наскоро се появи на филмовия фестивал в Кан в добро настроение. По-рано тя определи обвиненията срещу съпруга си като "безсмислен лов на вещици" и "невероятни лъжи".

Карла Бруни има дъщеря Джулия от брака си със Саркози, както и син от предишна връзка. Тя стана световноизвестна през 90-те години като част от тогавашните супермодели, включваща Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Клаудия Шифър.

Развитието на това дело се следи с голям интерес във Франция и извън страната, като мнозина се питат как ще се отрази на политическото наследство на семейство Саркози и на кариерата на самата Бруни.