Автор
Елена Ангелова

Забравете за сметките: Всяко дете се ражда точно когато му дойде времето

Децата са наградата за възрастните. Те не се появяват по поръчка, не могат да бъдат планирани за конкретна година, месец, ден, час. Те имат свое собствено време за поява на белия свят и за изява.

Всяко дете идва точно по начина, по който родителите имат нужда. Ако ви се роди момче, това означава, че в живота ви е предопределено да усвоите урок, който синовете ще ви преподават. Ако имате момиче, това е урок, който се научава от дъщерите. С появата на сина ви ще се научите да виждате мъж такъв, какъвто трябва да бъде според вашето разбиране. Въз основа на вашата идея, ще започнете да отглеждате сина си, опитвайки се да създадете от него идеала, който сте нарисували за себе си. Но когато синът ви порасне и развие характера и интересите си, вие ще се учите от него.

С раждането на дъщеря ви ще започнете да намирате грешки в отношението си към нещо или някого. Ще видите красивото в онова, което дъщеря ви харесва. Ако започнете да се ровите в паметта си, ще се сетите, че новината, че скоро ще ставате майка, е свързана с някакво значимо събитие от живота ви.

За някои този момент ще изглежда, че не е подходящият, за други се възприема като спасение, за трети се превръща в нещо като награда.

Но определено е свързано с някакъв важен момент от живота на майката, а също и на бащата.

Първото дете, например, може да се появи в момент, когато бъдещата майка активно е мислила, че трябва спешно да промени нещо в живота си. Забременяването и раждането се случват в наистина преломен момент. Второто дете може да се появи в период на разпадане на семейството. Детето дава огромен урок, който коренно променя живота към по-добро. Третото дете може да се появи, когато майката е започнала да се съмнява в избора си. То ѝ помага да разбере, че наистина греши. Разбира се, обстоятелствата при зачеването и раждането на бебе за всички са различни. Но най-големият урок е:

Не само родителите учат децата си, но и те учат родителите

Децата учат родителите си как да живеят, как да избягват грешните решения, научават мама и татко да правят правилния избор. Учат ги да виждат красотата, добротата, да вярват в чудеса. Нашите деца са вид тухли, които ни позволяват да изграждаме здрави стени.

Грижете се за децата си, дарявайте ги с любов, дарявайте ги с вяра и сила, не пестете времето за тях.

Източник: dzen.ru