Автор
Woman.bg

Ето какво ще се случи на всяка зодия по време на ретроградния Меркурий

От 5 август до 28 август Меркурий отново бъде ретрограден. Това ще бъде нашият втори Ретрограден Меркурий за 2024 г. - трети, ако броим този, който приключи на 1 януари.Всички вече знаем, че ретроградният Меркурий удря като вихрушка - кратко, остро и разрушително. Почитан като планетата-вестоносец, Меркурий управлява комуникациите и транзитите. Помислете за всяко движение от точка А до точка Б. Така че, когато Меркурий е ретрограден, той може да внесе хаос във всичко - от приятелски разговори, имейл комуникации, пътувания, пощенската система - а някои хора дори го обвиняват за масивни технологични прекъсвания. Пригответе се за закъснения в пътуванията, недоразумения и разгорещени спорове.

Конкретният ретрограден период попада в Дева, интересна комбинация, тъй като Меркурий е управител на Дева. Рретроградният период в крайна сметка ще завърши в Лъв, добавяйки допълнителна пикантност към микса.

Ретроградният Меркурий влияе на всички нас, но знакът, в който попада ретроградният период, обикновено е най-силно засегнат. Това означава, че ако имате силни позиции в Дева и Лъв, ще бъдете засегнати по-силно от другите.

Ретроградният Меркурий в Дева ще парализира перфекционизма и потенциално цялостното благосъстояние. Това ще бъде неудобно време хората със силни позиции в Дева, тъй като този знак обича предварителното планиране и реда - но всеки, който цени организацията, ще трябва да си поеме дълбоко въздух, преди да навлезе в този период.

За да оцелеете, ще трябва да се научите да се отпускате. Когато нещата не вървят според плана, ще трябва да се приспособите към ситуацията в момента. Ако имате строго планиран маршрут за пътуване, бъдете готови нещата да се променят в последния момент. Обичате да поддържате дома си чист? Ще трябва да сте готови, че бъркотията ще продължава да се появява от нищото. Перфекционизмът няма да бъде възможен в този период, а стремежът към съвършенство може да доведе до нездравословни последици. Не позволявайте на перфекционизма да бъде ваш враг. Понякога трябва просто да приемете ситуацията, в която сте поставени.

Когато Меркурий премине към Лъв, темата ще се измести към тази за идентичността и увереността. Недоразуменията и несръчното изразяване са често срещани по време на Ретроградния Меркурий и не трябва да позволявате това да разбие представата ви за себе си. От друга страна, трябва да бъдете много внимателни със собствените си действия. Лъвът изключително уверен, а това влияние може да ни окуражи да правим неща, които обикновено не бихме правили в комуникациите си.

Може би ще се почувствате достатъчно уверени, за да натиснете бутона за изпращане на рисковия имейл, който е стоял в чернови - по-добре изчакайте седмица-две, за да го обмислите с по-голяма яснота. Може би най-накрая ще се чувствате достатъчно уверени, за да изговорите с приятел нещо, което ви притеснява отдавна, но трябва да разберете, че ще бъде много лесно нещата да бъдат разбрани погрешно. Помислете внимателно за думите си, преди да кажете нещо, за което по-късно може да съжалявате. Като цяло е разумно да избягвате да формулирате нещо рисково в писмена форма по време на ретроградния период. Стойте много далеч от клюки, иначе те ще ви се върнат по начин, който няма да ви хареса - и винаги си осигурявайте допълнително време за пътуване.

Овен:

Август носи възможности за инициативност и смели решения. Очаквайте потенциално привлекателно предложение за работа след средата на месеца. Преценявайте внимателно ситуациите и не бързайте да поемате рискове.

Телец:

Началото на месеца може да донесе напрежение в личните отношения. Избягвайте конфликти и проявете търпение. След 10 август атмосферата ще се успокои значително.

Близнаци:Периодът ще бъде наситен с творчески идеи и амбициозни планове. Фокусирайте се върху проектите, които зависят изцяло от вас. Реализираните идеи ще повишат вашия престиж.

Рак:Месецът ще изисква гъвкавост и умение за справяне с неочаквани ситуации. Колкото по-добре се адаптирате, толкова по-благоприятен ще бъде периодът за вас.

Лъв:

Възползвайте се максимално от позитивното влияние в началото на месеца. Бъдете активни във всички сфери на живота, за да постигнете значителни успехи.

Дева:

Втората половина на август обещава финансови възможности, ако запазите дисциплина и скромност. Очаквайте полезни контакти и признание за свършената работа.

Везни:

Фокусирайте се върху организиране на вашето пространство и мисли. Отговорният подход ще ви предпази от негативните аспекти на планетарното влияние.

Скорпион:

Приемете по-бавния темп на развитие. Използвайте това време за преоценка на житейските си принципи. Бъдете предпазливи с финансови операции в началото на месеца.

Стрелец:

Август предоставя шанс за коригиране на минали грешки. Бъдете честни със себе си и използвайте тази възможност за личностно израстване.

Козирог:Очаквайте промени в работната среда. Запазете спокойствие и професионализъм. Избягвайте арогантност, въпреки потенциалните успехи.

Водолей:

Преподреждане на приоритетите може да се окаже необходимо. Доверете се на интуицията си, особено при вземане на важни решения към края на месеца.

Риби:Обърнете специално внимание на финансовото планиране. Ограничете импулсивните разходи и се фокусирайте върху спестяванията. Разумното управление на бюджета ще бъде от ключово значение, особено в последната третина на месеца.

Стратегии за успешно преминаване през Ретрограден Меркурий през август:

Обърнете внимание на самоконтрола

През този период е важно да избягвате прибързани реакции. Практикувайте техники за овладяване на емоциите, като дълбоко дишане или кратка медитация, преди да вземете решения или да отговорите на провокации.

Дигитален детоксИзползвайте този период, за да намалите зависимостта си от социалните медии. Инвестирайте освободеното време в обогатяващи преживявания - опознайте нови места, експериментирайте с различни кухни или въведете полезни навици в ежедневието си.

Финансова предпазливостБъдете особено внимателни с разходите си през този период. Отложете големите покупки и се фокусирайте върху необходимото. Разумното управление на бюджета е ключово за финансовата стабилност.

Улавяйте творческите импулсиЗаписвайте всички креативни идеи, които ви хрумват. Било то за подобрения в дома ви или професионални проекти, съхранете тези мисли за бъдеща реализация след края на ретроградния период.

Време за равносметкаИзползвайте този период за самоанализ и оценка на изминалия път. Сравнете настоящето си положение с това от предишния ретрограден Меркурий. Този процес може да ви даде ценни прозрения за бъдещите ви цели и развитие.

Позитивна нагласаВъзприемайте този период като възможност за растеж, а не като препятствие. Ретроградният Меркурий предоставя шанс да преоцените приоритетите си, да се порадвате на постиженията си и да планирате бъдещето си с по-голяма яснота.

Помнете, че въпреки предизвикателствата, този астрологичен период носи потенциал за лично развитие и повишена самоосъзнатост. Подходете с търпение и гъвкавост към неочакваните ситуации и ще извлечете максимална полза от този интересен космически феномен.