Автор
Антония Михайлова

10 кратки имена за момиче, които носят късмет

Характерът и бъдещето на едно момиче до голяма степен се определят от нейното име. Според древната символика кратките и звучни имена дават увереност и самочувствие на носителките им. Събрахме топ 10 лаконични имена, които носят щастие и светлина в живота на техните притежателки:

Ния

Ния е съкратена форма от гръцките имена Евгения, което означава благородна, Антония, което означава безценна и Стефания, което означава венец. У нас името е станало популярно, благодарение на романите на Димитър Талев - "Железният светилник", "Преспанските камбани", "Илинден" и "Гласовете ви чувам".

Удивително име, състоящо се само от две гласни. Носителките на това нежно име вече проявяват характер от ранна възраст. Момиче с това име винаги ще има много фенове. Тя с лекота ще привлича представителите на противоположния пол със своята емоционалност, женственост и уязвимост. Ния обича приключенията и пътешествията. Тя е активна, страстна, трудолюбива, самоуверена, тактична, с изтънчен вкус и никога не следва модата. Мрази клишетата.

Ася

Името Ася е древногръцко и означава гражданка. Тя е мила, нежна, чувствителна, свикнала да гледа света, без да сваля розовите си очила. Мрази лъжата и фалша. Ася не може да си представи живота без любов. В името на това най-красиво чувство тя е готова да пожертва всичко. Ася е идеална съпруга и майка.

Зоя

Зоя е древногръцко име, което означава живот. Зоя винаги има отговор на всеки въпрос, тя лесно може да намери изход от най-обърканата ситуация. И всичко това благодарение на вътрешен такт, стабилна психика, способност за анализ и разум. Зоя никога не строи въздушни замъци, а възприема реалността такава, каквато е.

Нейното мото е: "Ако вземете лимон, направете лимонада от него." Това правило важи и за личния ѝ живот. Ако се окаже, че Зоя не се е омъжила за мъжа на мечтите си, тя все пак ще се опита - и ще успее да намери щастието си.

Ева/Ава

Ева е библейско име и от иврит означава "живототворяща", "даваща живот". Днес това име е много популярно. Ако искате дъщеря ви да е весела и палава, тогава не можете да намерите по-добро име. Ева никога няма да бъде тиха, има нужда от активни игри. Когато порасне, тя става изключително нежна и грижовна.

Момичетата с това име са волеви, интелигентни, енергични, горди - за такива жени се казва, че са се изградили сами. Ева успява във всичко. Тя лесно се изкачва по кариерната стълбица, докато е щастливо омъжена. Само не се опитвайте да давате съвети на Ева и не се опитвайте да я поучавате, за каквото и да било. Безполезно е.

Ади

Ади е съкратена форма на имета Аделина и Адела. На древноеврейски "ада" означава украшение. Едно от любимите имена сред американци и норвежци. Името не е избрано случайно, това е името на английската математичка, графиня Лавлейс, дъщеря на поета Байрон. Ади е усърдна, справя се добре в училище и винаги постига целите си. Тя не обича клюките и празните приказки, така че Ада често се сприятелява с момчета. Ади не бърза да се омъжва - тя обича да се чувства свободна и независима. Избира човек за свой партньор в живота, който ще споделя нейните хобита. Ади знае как да цени подкрепата, може да съчувства и винаги е готова да помогне на семейството и приятелите си.

Ела/Ели

Името Ела е древногръцко и означава зора. Още от деца жените с това име са общителни и имат много приятели. Ела е дружелюбна, приветлива, но е много лекомислена. Тези момичета обичат празненствата и шумните компании. Ела се интересува от философия, митология и изкуство. Весела, чаровна и искрена. Трудно понася предателството и лъжите. Най-важното за Ели е семейството.

Яна

В България се смята, че името е много далечно видоизменено от Иван или че произлиза от името Анна. Вероятно бихте се изненадали обаче, че името Яна и неговите производни са срещани не само в България и съседните ни държави, но из много други части по света.

Яна е уравновесена, мъдра, тактична. Тя има отлична интуиция, така че е невъзможно да бъде измамена. Яна умее да се владее и е напълно неконфликтна. Тя е упорита и пряма, но понякога може да се преструва на нежен ангел. Яна се радва на вниманието на противоположния пол. Тя никога няма да прости предателство. Яна е от онези, които знаят как да сложат край на една връзка и да започнат нов романс.

Лия/Леа

Името Лия има древноеврейски произход и означава "телица". Името Леа пък произлиза от латински език и означава "лъвица". Жените с имената Лия и Леа, са много търпеливи, но им е присъщо честата промяна в настроението. Те са със силна воля и характер и не обичат да живеят според установени норми и правила. Пословичен е техният свободолюбив дух.

Тея/Теа

Името идва от гръцки и в превод означава "богиня, благочестива". В старогръцката митология Тея е титан, богинята на светлината и майка на Слънцето и Луната.

Тея е истинска дама. Женствена, чувствителна, нежна, образована, интелигентна. Тея не вярва в чудеса, затова създава своя собствена приказка. Тя живее на принципа "ако искаш да си щастлив, бъди щастлив". Тя успява. Тя обича семейството. Тея е жената, заради която мъжете са готови на всичко.

Тези имена носят невероятен късмет на собствениците си
ПО ЖЕНСКИ
Автор Веселина Петрова

Тези имена носят невероятен късмет на собствениците си

Автор Веселина Петрова

Нели

Името Нели идва от гръцката дума "neos", което означава "светла", "млада", "нова". Според друга версия името Нели е умалително име и се формира от името на Елеонор, Корнелия, Нинел, Новела.

Нели се отличава с добронамереност, честност, любезност, деликатност и грижовност, справедливост и общителност, постоянство и решителност, трудолюбие и безконфликтност. Нели е готова във всеки момент да направи компромис, ако този компромис не би навредил на нейната гордост и достойнство. Нели е любознателна и страстен мечтател.