Автор
Кристина Кирова

Бащата на боксьорката Имане Хелиф избухна: Това е неморално, тя е родена като жена

Бащата на боксьорката от Алжир, която предизвика бурни реакции в цял свят след представянето си на Олимпийските игри, определи нападките към дъщеря му като неморални и нечестни. Имане Хелиф се превърна в най-обсъждания и същевременно мразен състезател, след като победи италианката Анжела Карини след само 46-секунден мач. Припомняме ви, че Анжела сама прекрати мача и се предаде, защото по нейни думи, никога не е усещала толкова силни удари през живота си и се е страхувала да продължи да се бие с Имане.

25-годишната Хелиф беше един от двамата атлети, изхвърлени от миналогодишното първенство в Ню Делхи, след като не покри критериите за допустимост по пол. Тази година тя бе допусната, но беше повече от очевидно, че с опонентката ѝ не мерят сили равностойно, а светът буквално заля Имане с омраза, заради това, че всъщност, по биологични белези, е мъж. И по този начин Олимпийските игри насърчават насилието над жени - като ги изправя с представители от противоположния пол на боксовия ринг.

Тази информация обаче е на път да се окаже неточна, след като бащата на Имане - Амар Хелиф показа документи, в които пише, че дъщеря му е от женски пол по рождение. Той дори е категоричен, че това е изкуствено създаден спор и скандал с цел Алжир да не вземе златото в бокса на Олимпийските игри.

"Атаките срещу дущеря ми са неморални и нечестни. Имане е моето малко момиченце, което обичаше спорта още от 6-годишна. Тренираше футбол. Всички критики и спекулации по нейн адрес са с цел да я дестабилизират и тя да не стане шампион. Казах ѝ да докаже на всички, че грешат, на боксовия ринг и се надявам, че тя ще спечели златния медал и ще прослави Алжир и Арабските страни. Тя е пример за подражание", категоричен е Амар.

Той показа свидетелството за раждане на Имане, в което пише, че е родена на 2 май 1999 г. и е от женски пол.