Автор
Ева Григорова

3 години по-късно: Меган разкри дали съжалява за всичко, което каза пред Опра Уинфри

Меган Маркъл даде повече разяснения защо реши смело да сподели подробности за суицидните си мисли по време на интервю с Опра Уинфри през 2021 г.

"Когато сте преживели някакво ниво на болка или травма, вярвам, че част от пътя ни към изцеление — със сигурност част от моя — е да можем да бъдем наистина открити за това," сподели Меган, която навърши 43 години в неделя, 4 август. Разкритието тя направи в ново интервю с Джейн Поли, излъчено по "Си Би Ес Сънди Морнинг". "Аз наистина само докоснах повърхността на преживяването си, но смятам, че никога не бих искала някой друг да се чувства така и никога не бих искала някой друг да прави такива планове и никога не бих искала на някой друг да не бъде повярвано."

Херцогинята на Съсекс добави: "Ако изразяването на това, което съм преодоляла, ще спаси някого или ще насърчи някого в живота му наистина, искрено да се погрижи за себе си и да не предполага, че добрият външен вид означава, че всичко е наред, тогава си струва. Ще понеса критиките заради това."

Основната причина за разговора с водещата бе да се обсъди нова програма, наречена "Мрежата на родителите", която е част от тяхната фондация Арчуел и има за цел да обърне внимание на опасностите в социалните медии.

"Децата ни са малки — те са на 3 и 5 години. Те са удивителни", каза Меган, визирайки принц Арчи, който е на 5 г. и принцеса Лилибет, на 3 г. "Но всичко, което искаш като родител, е да ги защитиш."

"Така че, когато виждаме какво се случва в онлайн пространството, знаем, че има много работа за вършене там и просто сме щастливи да можем да бъдем част от промяната към доброто," продължи Меган.

Поли каза: "Надявате се, че когато децата ви поискат помощ, някой ще бъде там, за да я даде." Меган отговори: "Ако знаеш как да помогнеш."

"На този етап сме стигнали до момента, в който почти всеки родител трябва да бъде първи реагиращ," продължи тя. "И дори най-добрите първи реагиращи в света не биха могли да разпознаят признаците на възможно самоубийство. Това е ужасяващата част от всичко това."

Меган иска всички да погледнат на това "през погледа на родител", за да "намерят решение".

През 2021 г. Меган беше откровена за това как животът под светлините на прожекторите се е отразил на нея, откакто започна да се среща с Хари.

"Просто не виждах решение," сподели Меган пред Опра за живота в двореца тогава. "Почти е по-зле, когато го усещаш чрез израза на майка ми или приятелите ми. Като например: 'Мег, те не те защитават.'"

"Вижте, наистина се срамувах да го кажа тогава и се срамувах да го призная пред Хари особено, защото знаех колко загуба е претърпял той. Просто не исках повече да живея и това беше много ясна, реална и плашеща постоянна мисъл. И помня как той просто ме прегърна," продължи тя.

Оттогава двойката открито говори за опасностите в социалните медии и онлайн тормоза.