Автор
Ева Григорова

Неочаквано предсказание: Хари ще се върне в Англия, но без Меган и децата

Въпреки отявлените си критики към Короната, експертите смятат, че Хари може да се върне в кралското семейство. Още по-любопитното, е че те смятат, че това ще се случи без съпругата и децата му.

През 2020 г. принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че вече не искат да бъдат част от кралското семейство. След няколко месеца те напуснаха Великобритания, премествайки се в Канада, откъдето се отправиха директно към Калифорния. Въпреки това, много експерти са убедени, че принцът със сигурност ще се върне към кралските задължения - но вече без съпруга и деца.

Такова предсказание направи британският експерт по кралското семейство и телевизионен водещ Джереми Кайл, който увери феновете, че могат да очакват завръщането на принца още през 2028 г.: "Единственият начин, по който Хари и Меган могат да печелят пари, е да станат част от това, с което не искат да имат нищо общо".

Вероятно това предположение възниква на фона на слухове, че Съсекс имат финансови проблеми. Според източници, когато напуснали кралското семейство, Чарлз III им отпуснал неназована, но "голяма сума". С тези пари Меган Маркъл и принц Хари взели ипотека за дома си в Монтесито, както и осигурявали живота си, включително пътувания, автомобили и образование за децата. След това дошли хонорарите от интервюто с Опра Уинфри, филма за Netflix и книгата на Хари "Резервният" - така че първите години след заминаването им от Великобритания били успешни за семейство Съсекс.

Сега обаче статистиката показва, че потребителите на стрийминг услуги не искат да гледат поредния продукт от Меган и Хари - особено ако не е посветен на кралското семейство. И въпреки че сега Съсекс са стартирали нови проекти - Меган основа марка за домашни продукти, а Хари снима филм за поло - те може да не донесат очакваната печалба. В такава ситуация разбираемо решение би било да се върнат в редиците на работещите членове на Короната и да получават финансиране от държавната хазна. Още повече, че нестабилното положение на Съсекс се разбира и от монарха - инсайдери съобщават, че Чарлз III е загрижен "от какво ще живее по-малкият му син".

Джереми Кайл е убеден, че Хари ще се върне в Англия сам, а "Меган Маркъл ще остане в Калифорния с двете деца, които ще имат всичко, което някога са искали". Дали е възможен такъв вариант при Чарлз III - не е известно. Но майка му Елизабет II навремето отказа на внука-принц възможността да живее и работи в две държави. Същото предписва и законът, който забранява осигуряването на член на Короната, който прекарва по-голямата част от времето си в чужбина.

Има още една причина, поради която Хари няма да иска да вземе съпругата и децата си във Великобритания. Според думите му, таблоидите и феновете на кралското семейство представляват опасност за тях, затова Меган не е била в страната от 2022 г.

Обаче, ако принцът все пак има намерения напълно или частично да се премести във Великобритания, през 2027 г. ще му се представи шанс да обсъди това с крал Чарлз и принц Уилям. Именно през тази година Invictus games, чийто основател е принцът, ще се проведат в британския Бирмингам."