Автор
Евелин Попадийна

Факти от миналото: Ами ако Уилям и Кейт не се бяха оженили?

Вече 13 години Кейт Мидълтън е член на кралското семейство като съпруга на по-големия син на крал Чарлз III – принц Уилям. Днес те са двойка, която много британци дават за пример.

Бракът им обаче е можело да не се случи, тъй като в началото на отношенията им Уилям решил, че не иска да е с Катрин. Това се случило през далечната 2007 г., докато Кейт и Уилям учели в университета на Сейнт Андрюс в Шотландия, споделя биографът на принцесата на Уелс Робърт Джобсън.

Кейт Мидълтън
Кейт Мидълтън

По думите му, Уилям решил да сложи край на връзката им и го направил по телефона. Обадил се на Кейт и ѝ казал, че се нуждаят от повече пространство, за да „намерят своя собствен път“. След това посетил известен лондонски клуб, за да „покаже“, че се е разделил с половинката си. Пред приятелите си той споделял, че „забавлението е изчезнало“. Освен това се съмнявал дали е готов да се ожени за момиче без благороден произход.

Джобсън казва, че това било истински удар за Мидълтън: „Това беше истински удар за Катрин, която се чувстваше разбита, защото беше изоставена по телефона“. Въпреки това принцесата се изправила на крака и заминала с майка си за Дъблин.

Кейт Мидълтън
Кейт Мидълтън

След време обаче принцът започнал да осъзнава грешката си, а четири месеца по-късно, на парти с костюми, двамата решили да се съберат. Кейт била облечена в костюм на медицинска сестра, когато Уилям я видял и по този начин бил поразен. Докато танцували, старата искра пламнала отново.

В новата книга на Джобстън пише още, че малко след годежа през 2010 г. Мидълтън обмисляла да се откаже от титлата „принцеса на Уелс“, за да избегне сравнения с покойната си свекърва. „Тя знаеше, че неизбежно ще бъде сравнена с Даяна, чиято преждевременна смърт предизвика такова цунами от гняв и скръб. И беше права“, казва авторът.

Принцеса Даяна
Принцеса Даяна

Също така отбелязва, че приликите и разликите между двете били доста обсъждани в публичното пространство. Принц Уилям обаче се застъпил за бъдещата си съпруга: „Никой не се опитва да заеме мястото на майка ми. Става въпрос за това сами да градим собственото си бъдеще и съдба и Кейт ще се справи отлично с това“.

Антонио Бандерас се ожени тайно за трети път
ЗВЕЗДИ
Автор Ива Петрова

Антонио Бандерас се ожени тайно за трети път

Автор Ива Петрова