Автор
Теодор Муховски

5-те грешни прогнози на Ванга

Баба Ванга е не просто явление, тя се превърна в цяла епоха от живота на много българи. Сега тя е невероятен герой от миналото ни, за чиито предсказания са чували в целия свят. Някои вярват в тях, а други не. Нека разгледаме онези предсказания на българската ясновидка, на които не им е било писано да се сбъднат.

Ванга става известна по време на Втората световна война, когато в селата и градовете се носят слухове, че тя може да определи дали човек, който е отишъл на фронта, е жив или къде е гробът му. Според самата ясновидка през 1941 г. тя била посетена от "тайнствен пътник", след което получила дарбата да предвижда.

Хората ще бягат, накъдето им видят очите: Предсказанията на "сръбската Ванга", от които ще настръхнете
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Хората ще бягат, накъдето им видят очите: Предсказанията на "сръбската Ванга", от които ще настръхнете

Автор Антония Михайлова

Според нейните последователи Ванга е можела да определя с голяма точност болестите на хората и да предсказва съдбата им. Очевидци твърдят, че е можела да лекува посетителите си.

Кои са предсказанията на Ванга, които не са се сбъднали?

1. Денят на петте двойки

Според Ванга на 22.12.2020 г. или на 22.02.2020 г. трябвало да се случи нещо ужасно. Въпреки всички ужасни предвиждания за 2020 година, на тази конкретна дата не се случиха никакви глобални инциденти.

2. Трета световна война

Ванга твърдеше, че Третата световна война ще започне през 2010 г. и ще приключи през 2014 г. Тя беше сигурна, че през тези години човечеството ще преживее атаки с ядрени и химически оръжия. През тези години светът наистина преживя голям брой въоръжени конфликти. За щастие обаче това не доведе до световна война, нито до пълното изчезване на Европа от картата на света през 2016 г.

3. Опитите за убийство на правителствени ръководители на четири държави през 2008 г.

Тези опити за убийство може и да са се състояли, но не са били толкова известни или фатални. Знаем със сигурност, че никой от ръководителите на публично известните правителства не е пострадал по това време. Много по-сериозната заплаха през 2008 г. беше настъпването на Световната икономическа криза.

4. Смъртта на съветски журналисти

През 1991 г., по време на войната в Югославия, съветските журналисти Виктор Ногин и Генадий Куриной отиват в командировка в Загреб, но скоро престават да контактуват помежду си. Ванга твърди, че журналистите са живи и ще се върнат при семействата си. За съжаление предсказанието ѝ не се сбъдва: оказва се, че журналистите са застреляни.

5. Смъртта на Ванга

Изненадващо, Ванга всъщност погрешно предсказва датата на собствената си смърт. В началото на 1996 г. лекарите ѝ поставят диагноза рак, но Ванга отказва операция, като заявява, че ще умре след три години. В действителност това се случва по-рано и Ванга умира същата година.

Какви бяха думите ѝ, които се оказаха истина?

В крайна сметка Ванга е известна най-вече с верните си прогнози. Смята се, че думите ѝ за терористичната атака от 11 септември в Ню Йорк са били верни. Освен това тя е предсказала и аварията на подводницата "Курск".

Ясновидката правилно определя и датата на смъртта на Сталин, като казва, че той ще почине през март 1953 г. Смята се, че тя е знаела, че принцеса Даяна ще си отиде през 1997 г. За съжаление обаче не разполагаме с никакви документирани доказателства, че Ванга действително е направила тези предсказания.

Истина или не, и до днес има много документирани свидетелства на хора, на които Ванга е помогнала.

Внучката на Ванга: Никога не съм искала дарбата на прабаба ми
ПО ЖЕНСКИ
Автор Веселина Петрова

Внучката на Ванга: Никога не съм искала дарбата на прабаба ми

Автор Веселина Петрова