Автор
Евелин Попадийна

Рецептите от Ванга, които спират хремата

В сезона на вирусите сме и нека си признаем, хремата е постоянна и ужасна. Особено при малките деца, връщат ги от детска градина и сме длъжни да си останем с тях вкъщи. Хубавото е, че  има десетки рецепти останали от баба Ванга. Сред тях са и такива за течащ нос.

Ванга е съветвала при хрема да се вземе тампон с памук, който да се напои с бадемово масло и да се маже в носа два-три пъти на ден.

Следващият съвет е да смесим 15 грама камфор и 50 милилитра спирт. С тампон слагаме от сместа по 3 пъти на ден.

Безотказно действа и друга рецепта – 200 грама счукано ленено семе, заливаме с 3 литра вряла вода. Запарката се прецежда и се прави гаргара по 5-6 пъти на ден. За следващата отвара са ви нужни 250 грама мед, който смесвате с 500 милилитра силна ракия. Сместа се стопля и с нея се прави по 4-5 пъти да ден гаргара.

Представяме ви и няколко рецепти за деца, тъй като хремата при тях трябва да се третира по-внимателно. За да е максимално щадящо лечението на малчуганите инхалациите са най-удачното решение.

Залейте 1 чупена лъжица цвят от лайка с един литър вряща вода или прибавете към един литър вряща вода една лъжица сол. Изчакайте няколко минути да се охлади. Покрийте главата на детето с кърпа и го помолете да се наведе над купата. Този вид лечение е приложимо само за деца в училищна възраст.

Нужно е също децата да приемат много течности. Приемът им спомага за втечняване на секрета в носа и го прави лесен за отстраняване.

За добро здраве и красиво тяло: 10 български суперхрани
ЗДРАВЕ
Автор Евелин Попадийна

За добро здраве и красиво тяло: 10 български суперхрани

Автор Евелин Попадийна