Автор
Антония Михайлова

Звуци от сърцето: Краси Тодоров подари на публиката магическа нощ под звездите на Арапя

На 15 август един от най-вдъхновяващите и неподражаеми музиканти у нас – Краси Тодоров, направи разтапяща изява на фона на слънчевия залез под надслов „Sunset Piano Session“.

Концертът бе представен в нестандартна форма в малкия залив на плажа Арапя, в Царево. Вместо сцена Краси поднесе своя авторска музика и любими филмови и класически мелодии от позицията на покрив на стар кремиковски автобус.

Фотограф: Валентин Алипиев
Фотограф: Валентин Алипиев

Върху малко килимче, декорирано с традиционни български шевици, той и неговият синтезатор подариха на публиката истинска магия под звездите.

Звуците на инструмента се преплитаха с тихия шепот на вълните, създавайки неповторима атмосфера, която остави незабравим спомен в сърцата на всички присъстващи.

Фотограф: Валентин Алипиев
Фотограф: Валентин Алипиев

Потвърждение за вълшебното преживяване, почувствано от всеки, дошъл в залива да послуша музиката на Краси, са и коментарите, които мнозина от присъстващите с вълнение споделиха в социалните мрежи.

“Когато наоколо празнуват Богородица с гръцка музика и Галена и Краси Тодоров и Веселин Велянов Деспотов ти подаряват един оазис на нормалност, красота и одухотвореност. Благодаря за музиката, момчета! Беше приказно”, написа Кристина Деспотова, а Цветя Терзийска сподели: „Хората на изкуството в България и Краси Тодоров. Музикант и творец с изключителна душевност!“.

Фотограф: Валентин Алипиев
Фотограф: Валентин Алипиев

„Вчера беше вълшебно! Благодаря на всички, които дойдоха за споделената енергия и за това, че ме накарахте да се чувствам „у дома“, изрази своята благодарност и самият Краси Тодоров.

Фотограф: Валентин Алипиев

Краси Тодоров, или още известен като "Чичо Краси", е музикален продуцент, композитор, клавирист, звуков дизайнер, звуков инженер, специалист по миксиране и мастеринг, но и не на последно място собственик на кемперван и пристрастен към пътешествията и адреналина.

През музикалната си кариера е свирил с най-известните български групи и изпълнители на живо. Зад гърба си има вече повече от 10 международни турнета и над 1000 концерта на живо. Звукозаписната и музикална продуцентска кариера на Чичо Краси започва още през 90-те години със запис на емблематични за българската поп и рок музика сингли и албуми. Днес неговите песни са сред най-обичаните от няколко поколения.

Фотограф: Валентин Алипиев
Фотограф: Валентин Алипиев